Tweeklanken oefenen – twee spellen

Knijpkaarten voor het oefenen van de tweeklanken

Graciana van Klasmateriaal maakte 2 toffe downloads om de tweeklanken/tweetekenklanken te oefenen.

Voorbereiding

Print de pagina’s uit en lamineer ze. Het vier op een rij spel, werkt met een spinner (de draaicirkel). Neem hiervoor een potlood en een paperclip om te draaien. Bij de knijpkaarten zet je een pijl of cirkel op de achterkant van de goede antwoorden. Zo kunnen de kinderen zelf controleren of ze het goed gedaan hebben.

Vier op een rij – tweeklanken oefenen

tweeklanken oefenen

Leg een paperclip precies in het midden van je draairad neer. Zet vervolgens de punt van je potlood in het midden van het rad. Nu kan je aan de paperclip draaien. Wanneer hij stopt, kijk je op welke tweeklank hij gestopt is. Kleur een woord met deze tweeklank. Daarna mag de volgende speler. Wie heeft als eerste 4 op een rij? Je kunt dit spel allebei op een eigen werkblad spelen, of samen op 1 werkblad, alleen dan is het wel lastiger om 4 op een rij te halen. Als alternatief kun je er dan voor kiezen dat je een half vakje in mag kleuren. Scheelt weer papier met afdrukken 😉

Knijpkaarten tweeklanken oefenen

tweeklanken oefenen

Neem de knijpkaarten. Lees het woord. Welke tweeklank zie je en hoor je? Zet je knijper op die klank. Om te controleren draai je de kaart om.

Laat een reactie achter