Sinterklaas Dubbelen (Dobble)

Leuk voor iedere groep: Sinterklaas Dobble

Dit spel Dubbelen, is gebaseerd op het spel Dobble. Alleen staan er op de kaarten 5/6 afbeeldingen in plaats van 8. Het doel van het spel is om als eerste een afbeelding te vinden die overeenkomt met een afbeelding op de andere kaart. Printen, lamineren, spelen!

De basis spelregels van Sinterklaas Dobble zijn als volgt:

Geef iedere speler 1 kaart. Leg deze gedekt voor je op tafel. Leg de andere kaarten opgestapeld in het midden van de tafel, met de afbeeldingen omhoog. Draai tegelijk je eigen kaart om. Wie vindt als eerst een afbeelding op de middelste kaart die overeenkomt met een afbeelding op zijn eigen kaart? Deze speler wint de kaart uit het midden, en legt deze open op zijn eigen kaart. Speel zo door totdat alle kaarten gewonnen zijn. De speler met de meeste kaarten wint het spel.

Je kunt dit ook andersom spelen. Leg dan 1 kaart open in het midden van de tafel, en verdeel de overige kaarten onder de spelers. Leg deze gedekt voor je op tafel. Draai vervolgens allemaal je bovenste kaart om. Vind jij als eerste een afbeelding die overeenkomt met eentje van de kaart die in het midden ligt? Dan mag je je kaart afleggen op de kaart in het midden, met de afbeeldingen naar boven. Speel door totdat iemand al zijn kaarten heeft weggespeeld. Deze persoon is de winnaar.

Er zijn veel varianten Dobble te koop: tof voor in je spelletjeskast. Je vindt een groot assortiment HIER (link naar onze partner, Bol). Link naar de Sinterklaas Dobble vind je onderaan de pagina.

Sinterklaas Dobble
PIN voor later: handig!

Laat een reactie achter