Kerst Dubbelen (Dobble)

Leuk voor iedere groep: Kerst Dobble

Dit spel Dubbelen, is gebaseerd op het spel Dobble. Alleen staan er op de kaarten 5/6 afbeeldingen in plaats van 8. Het doel van het spel is om als eerste een afbeelding te vinden die overeenkomt met een afbeelding op de andere kaart. Printen, lamineren, spelen!

De basis spelregels van Kerst Dobble zijn als volgt:

Geef iedere speler 1 kaart. Leg deze gedekt voor je op tafel. Leg de andere kaarten opgestapeld in het midden van de tafel, met de afbeeldingen omhoog. Draai tegelijk je eigen kaart om. Wie vindt als eerst een afbeelding op de middelste kaart die overeenkomt met een afbeelding op zijn eigen kaart? Deze speler wint de kaart uit het midden, en legt deze open op zijn eigen kaart. Speel zo door totdat alle kaarten gewonnen zijn. De speler met de meeste kaarten wint het spel.

Je kunt dit ook andersom spelen. Leg dan 1 kaart open in het midden van de tafel, en verdeel de overige kaarten onder de spelers. Leg deze gedekt voor je op tafel. Draai vervolgens allemaal je bovenste kaart om. Vind jij als eerste een afbeelding die overeenkomt met eentje van de kaart die in het midden ligt? Dan mag je je kaart afleggen op de kaart in het midden, met de afbeeldingen naar boven. Speel door totdat iemand al zijn kaarten heeft weggespeeld. Deze persoon is de winnaar.

Er zijn veel varianten Dobble te koop: tof voor in je spelletjeskast. Je vindt een groot assortiment HIER (link naar onze partner, Bol). Link naar de Kerst Dobble vind je onderaan de pagina.

Christelijke variant

Op verzoek hebben we ook een Christelijke variant gemaakt. Ook deze download vind je onderaan de pagina. Enjoy!

Kerst Dobble
PIN voor later

3 reacties

 1. M de Smet op 30 november 2020 om 12:37

  Is het spel dubbelen er ook met. Christelijke kerst plaatjes, dus zonder kerstman, arrenslee ed.

  • Esther van der Knaap op 1 december 2020 om 17:52

   We hebben er eentje gemaakt voor je! Deze staat er nu ook bij. Veel plezier ermee!

 2. Kerstspiratie - Juf Joanne op 8 december 2021 om 07:01

  […] speel het meestal als afsluiting van de dag of zoals al genoemd tijdens een regenachtige pauze. Op Onderwijswereld vind je een speciale kerst […]

Laat een reactie achter