Resources

‘Bevrijd je innerlijke pionier, en bouw de plek van je dromen’, aldus de eerste zin op de verpakking van Resources.

‘Bevrijd je innerlijke pionier, en bouw de plek van je dromen’, aldus de eerste zin op de verpakking van Resources.

Wat zijn Resources

Resources zou je het beste kunnen omschrijven als (bouw)blokken van verschillende vormen. Grotendeels gebaseerd op materialen die al gebruikt worden om mee te bouwen, of die nodig zijn om bouwmateriaal te maken. Hierbij kun je denken aan steen, boom, staal, bouwsteen, hout zand en water. Aangevuld met balletjes en poppetjes. Hier komt ‘m de tric: alle materialen hebben een uitholling die past met het balletje. En alle materialen zijn gemaakt van een stroef rubberachtig materiaal. Het is niet zo dat je door de balletjes de onderdelen aan elkaar kunt klikken. Het is wel zo dat het door de rare vormen een uitdaging is om mee te bouwen. De stroefheid van het materiaal is hierbij een helpende factor.

Spelen met de Resources

Deze bouwblokken, om ze zo maar te noemen, doen een groot beroep op de creativiteit. Hoe krijg jij het voor elkaar om te bouwen met dit materiaal? Wat is mogelijk, en wat kan echt niet? Laat de kinderen op ontdekking gaan, exploreren, hierdoor vergroten ze hun probleemoplossend vermogen, hun concentratie en hun hand-oog coördinatie.

In de standaard verpakking zitten 72 onderdelen. Genoeg voor twee kinderen om urenlang speelplezier aan te beleven!

Waar bied je Resources aan?

Een voor de hand liggend antwoord zou zijn in de bouwhoek. Daarmee doe je de Resources echter tekort. Wij geven je 5 ideeën om te spelen met dit toffe en vernieuwende materiaal;

  • zandtafel en/of zandbak een van de onderdelen van de Resources is ‘zand’. Wat bouw jij in het zand?;
  • watertafel. Tijd om een dam te maken! Lukt het jou om het water tegen te houden?;
  • in de aarde! De Resources hebben ondanks het materiaal waar ze van gemaakt zijn, echt iets natuurlijks over zich. Heerlijk om er letterlijk iets mee uit de grond te stampen!;
  • combineer de Resources met loose parts. Denk aan takjes, stokjes, blaadjes, touwtjes, knikkers etc;
  • maak een knikkerbaan met de Resources. Hoe lang blijft jouw knikker over de baan rollen?

Zo zijn er nog talloze manieren te bedenken om met de Resources te spelen. Zie voor meer mogelijkheden ook de blog ‘Neem de bouwhoek mee naar buiten‘. Een aanrader voor kinderen van 3 tot en met 100+!

Laat een reactie achter