Mobilo

Mobilo: constructiemateriaal voor binnen en buiten!

Door Anouk: Wij mochten Mobilo uitproberen in de klas. Mobilo is constructiemateriaal met een eenvoudig kliksysteem, waardoor kinderen vanaf de kleutergroep hier zelfstandig mee kunnen bouwen. De set die we kregen, is 102-delig en bevat een boekje met 25 voorbeelden die je van de set kunt bouwen. Je kunt er meerdere kinderen tegelijk mee laten spelen. Nadeel is dat als kinderen verschillende grote voorbeelden kiezen, er niet genoeg onderdelen zijn om deze te kunnen maken. Om dit om te zetten naar iets positiefs: kinderen leren samenwerken. Er wordt een groepskeuze gemaakt en samen gewerkt naar één resultaat.

mobilo
mobilo

Mobilo en de doelen

Mobilo is leuk constructiemateriaal waarmee de kinderen op spelende wijze aan verschillende doelen kunnen werken. Allereerst zijn de kinderen bezig met hun motoriek door de onderdelen aan elkaar te bevestigen. Wanneer de kinderen kiezen voor een eigen creatie, wordt een beroep gedaan op de creativiteit van de kinderen. Ook vraagt het spelen met dit speelgoed om een stukje logisch denken: hoe krijg je alle onderdelen aan elkaar bevestigd? De kinderen moeten goed kijken welke ‘klikonderdelen’ zij kunnen gebruiken. Als de kinderen kiezen voor het werken met een voorbeeld oefenen zij met ruimtelijk inzicht: het lezen en namaken van bouwtekeningen.

mobilo
Bestellen kan hier

Mobilo mee naar buiten

Met het lekkere weer  van de afgelopen weken hebben we veel buiten gespeeld, en de Mobilo ging met ons mee! Omdat deze set van stevig materiaal is gemaakt, is deze hier prima geschikt voor. De toevoeging van zand en water zorgt in combinatie met de trechters en waterradjes van de mobiloset zorgt voor nog meer speelplezier! Daarnaast kunnen de kinderen met hun creatief ook hun belevingswereld naspelen. De vrachtwagens gaan het hele schoolplein over! Meer mogelijkheden om dit speelgoed mee naar buiten te nemen vind je HIER.

Mijn mening over Mobilo

Mobilo staat garant voor uren speelplezier. De kinderen oefenen op spelende wijze aan verschillende doelen en ze kunnen er zowel individueel als samen mee aan de slag.

Laat een reactie achter