Magnetisch en koud lamineren

Zonder stekker: koud en magnetisch lamineren

In het onderwijs gaat er geen dag voorbij of er wordt gelamineerd. Bij mij op school werd dat door een enthousiaste groep hulpouders gedaan. Maar een enkele keer wilde je ook even snel iets tussendoor lamineren. Dan was het altijd zoeken naar een plek waar je het apparaat neer kon zetten. Vervolgens eeuwig wachten tot het apparaat warm was, affijn: zonde van de tijd. Voor die tussendoor klusjes blijkt er ook een ander apparaat te zijn. De Creative Station van Xyron. En het mooie is: deze kan KOUD en MAGNETISCH lamineren! Ik mocht dit apparaat uitproberen, en zal hieronder de mogelijkheden en de voor- en nadelen met je doornemen.

Koud lamineren

De Creative Station is een apparaat dat werkt zonder stroom. Gemakkelijk gezegd bestaat het apparaat uit 2 onderdelen. Het apparaat zelf, en de cartridge. De normale cartridge bestaat uit 2 kanten met zeer stevig plakplastic. Het lamineren doe je door aan de invoerkant je papier in te voeren, en ondertussen te draaien aan de slinger. Het papier wordt heel soepel door het apparaat gevoerd, en zodra het er helemaal doorheen is, stop je met draaien. Je kunt dan aan de uitvoerkant met het ge√Įntegreerde mesje je gelamineerde papier afsnijden. Voordeel hiervan, is dat je dus nooit plastic teveel gebruikt.

Magnetisch lamineren

Dit vind ik me dus een superuitvinding! Hoe vaak was ik kaartjes voor het planbord aan het lamineren en moest ik er vervolgens weer magneetband achter plakken. Dat hoeft nu dus niet meer!
De bovenkant van de cartridge bestaat uit zelfklevend lamineerplastic. De onderkant bestaat uit magnetisch materiaal. Het invoeren en uitvoeren van je gelamineerde papier werkt precies zoals hierboven beschreven. Met het grote verschil dat je nu dus een magnetische kaart hebt gelamineerd! Je kunt met een gewone schaar makkelijk door het materiaal knippen.

Er zijn verschillende soorten cartridges te verkrijgen. Neem vooral een kijkje in de webshop van de Rolf Groep. Hier kun je een persoonlijk account aanmaken, zodat je niet alleen als school, maar ook als particulier kunt shoppen.

Voordelen en nadelen van de Creative Station

  • Het apparaat zelf is vergeleken met andere professionele lamineerapparaten niet superduur. Wanneer je hem vergelijkt met een apparaat dat je bij de Action of soortgelijke winkel kunt kopen natuurlijk weer wel. Ik zou dan ook aanraden hem voor het tussendoor lamineren te gebruiken, en voor de magnetische functie.
  • De Creative Station is ondescheidend door de mogelijkheden om zowel koud als magnetisch te kunnen lamineren. Zelf ben ik vooral heel content met de magnetische optie. Dat gaat me enorm veel tijd schelen!
  • Geen gedoe met snoeren en wachten: gewoon je apparaat uit de kast halen en meteen aan de slag. Fijne tijdswinst!
  • Het apparaat is gebruiksvriendelijk. De handleiding is kort en bondig. Zelf kon ik er met mijn twee linkerhanden meteen mee uit de voeten ūüėČ

Samengevat: De Creative Station is een mooie aanvulling op je standaard lamineerapparaat (voor grootgebruik). Gebruik hem voor het lamineren tussendoor en natuurlijk voor je magneetbord! Hiermee wordt koud lamineren MAG(net)ISCH!

#Addinfo: ik kreeg dit product om uit te proberen. Je hebt mijn eerlijke mening mogen lezen.

Laat een reactie achter