Bordspel Klimaatjes
Hoe bereiden we kinderen goed voor op onze complexe en veranderende samenleving met bijkomende uitdagingen en problemen? Een kenmerkend voorbeeld van een complex en actueel probleem is klimaatverandering. In het onderwijs wordt hier gelukkig in groeiende mate aandacht aan besteed, maar het blijft soms lastig om zoiets groots en complex op een duidelijke en ook leuke manier te onderwijzen. Een fijne manier om dit te doen, is door middel van het bordspel Klimaatjes. Zo werk je spelenderwijs aan klimaatbewustzijn en burgerschap.
“Een spel met een educatief een maatschappelijk doel. Maakt kinderen bewust van de wereld om hen heen en welke invloed bepaalde keuzes hebben. Kinderen waren dolenthousiast en vonden het erg leuk om als een minister te mogen nadenken.” Bovenbouwleerkracht Daltonschool Rijnsweerd
Het bordpsel Klimaatjes
Om duidelijk te maken hoe je met elkaar in gesprek kan gaan over klimaatverandering, maar ook om kennis over het onderwerp over te brengen, hebben wij Bordspel Klimaatjes ontwikkeld. Tijdens het spel kruipen de spelers in de rol van leiders van hun stad. Aan de hand van kennisvragen en dilemma’s die zij via de bijbehorende app krijgen maken zij beslissingen over de verduurzaming van hun stad. Zo kunnen ze bijvoorbeeld windmolens plaatsen of bomen planten. Maar ook de economie en werkgelegenheid moeten in de gaten gehouden worden. De keuzes worden direct duidelijk op het bord. Het spel leert kinderen dus op een brede manier over de natuur en de invloed die de mens hierop heeft.
Samenwerking en discussie staan centraal tijdens het spelen en het fijne aan een spel is dat het complexe problemen eenvoudig kan weergeven. Daarnaast wordt de motivatie van leerlingen verhoogd en stimuleert spelend leren de kennisopslag voor de lange termijn.
Het brein achter het bordspel Klimaatjes
Het team achter Klimaatjes bestaat uit zes enthousiaste studenten uit Utrecht. Het bordspel kan met behulp van de bijgeleverde app volledig zelfstandig door de kinderen worden uitgevoerd, grote voorbereiding van een begeleider is niet nodig, waardoor het spel leraren ontzorgt. Enthousiast geworden? Neem contact met Bordspel Klimaatjes op en wie weet leiden jullie samen de klimaatexperts van de toekomst op!
Alle contactgegevens:
– mail: info@bordspelklimaatjes.nl;
– website: www.bordspelklimaatjes.nl;
– Instagram;
– Facebook;
– LinkedIn;
– Youtube
*dit is een gesponsord bericht. Zoals je weet plaats Onderwijswereld alleen gesponsorde berichten waar ze zelf voor de volle 100% achter staat. We zien in het bordspel een mooie meerwaarde voor het onderwijs, doordat de leerlingen zowel onderbouwd als praktisch aan de slag gaan met het onderwerp klimaatverandering. De leerkracht neemt hierbij een meer coachende rol in. Van harte aanbevolen!