Sommen oefenen met Slangen en Ladders

Verschillende soorten sommen oefenen met Slangen en Ladders
Gratis download

Sommen oefenen met Slangen en Ladders voor groep 3, 4 en 5 met dit toffe spel dat Marian voor jullie maakte. Het is gebaseerd op het bekende Snakes and Ladders. Ken je dat nog niet? De spelregels vind je hieronder. Er zijn kaartjes met sommen voor iedere groep en met/zonder overschrijding van een tiental. Ook is er aandacht voor de keersommen en de deelsommen.
Je kunt de spellen naar gelang je wens combineren. Hou er wel rekening mee dat je altijd de passende kleuren kaartjes gebruikt.

Voorbereiden

Print het spelbord uit (vergroot eventueel naar A3). Print de andere bladzijden dubbelzijdig op dikker papier, of lamineer om ze langer mooi te houden.

Nodig?

Een dobbelsteen en per persoon een pion

Hoe spelen?

Begin bij start, gooi met de dobbelsteen, ga zoveel stappen vooruit. Kom je op een oranje of roze vakje? Los de som op Goed? dan mag je blijven staan. Fout? dan ga je terug naar waar je deze beurt begon. Kom je op een vakje met een ladder? Klim omhoog. Kom je op een vakje met slangenstaart? Glij tot de kop. Als eerste bij de kroon? Je bent de winnaar.

De download vind je onderaan de pagina. Meer spellen voor rekenen vind je in de links hieronder en in de rest van de webshop ūüôā

Laat een reactie achter