Klokkijken oefenen met slangen en ladders

Slangen en ladders deel 1: klokkijken

Klokkijken kun je makkelijk oefenen met dit toffe spel dat Marian voor jullie maakte. Het is gebaseerd op het bekende Snakes and Ladders. Ken je dat nog niet? De spelregels vind je hieronder. Er zijn kaartjes met hele uren, halve uren, en kwartieren. Je kunt ze naar gelang je wens combineren. Hou er wel rekening mee dat je altijd de drie verschillende kleuren gebruikt.

Voorbereiden

Print de bladzijde 2 uit (vergroot eventueel naar A3). Print de bladzijden 3-10 dubbelzijdig op dikker papier, of lamineer om ze langer mooi te houden.

Nodig?

Een dobbelsteen en per persoon een pion

Hoe spelen?

Begin bij start, gooi met de dobbelsteen, ga zoveel stappen vooruit. Kom je op een oranje, geel of blauw vakje? Pak een kaartje van dezelfde kleur.
Vertel hoe laat het is. Goed? dan mag je blijven staan. Fout? dan ga je terug naar waar je deze beurt begon. Kom je op een vakje met een pijl? Volg de pijl. Als eerste bij de finish? Je bent de winnaar.

De download vind je onderaan de pagina. Meer spellen voor rekenen vind je in de links hieronder en in de rest van de webshop ūüôā

Laat een reactie achter