Bommetje rekenen

Bommetje rekenen voor groepen 5-8

Marian houdt ons lekker aan het spelen deze zomer. Deze keer het Bommetjes spel, weet je wel, dat je ook met ijsstokjes kunt spelen? Alleen maakte zij er een fijne kaartjes variant van. Er zijn in dit bericht twee versies.

Bommetje rekenen groep 4-5-6

Bij dit bommetjesspel, staan de keersommen en deelsommen tot en met 100 centraal. Deze zijn verdeeld over twee verschillende spellen.

Bommetje rekenen groep 5-8

Bij dit bommetjesspel staat het rekenen met inhoudsmaten en oppervlaktematen centraal. Ook deze zijn verdeeld over twee verschillende spellen.

bommetje rekenen
Voorbeeld bommetjes keer- en deelsommen
bommetje rekenen
Voorbeeld bommetjes metriek

De spelregels

Voorwerk: Print de bladzijden dubbelzijdig op dikker papier, om ze mooi te houden kun je ze ook lamineren. Knip alle kaartjes los en stop ze in een doosje of zakje (bv. washandje).

Spelregels: Speler 1 trekt blind een kaartje. Staat er op het kaartje een som? Maak dan de berekening. Is de berekening goed dan mag speler 1 het kaartje houden. Is de berekening fout dan gaat het kaartje terug. Staat er op het kaartje een bom dan gaan alle kaartjes (die tot dan verzameld zijn) terug. Dan is speler 2 aan de beurt.
Wil je meer bommetjes, print die dan een keertje extra.
Je vindt de downloads onder de spellentips onderaan de pagina.

Rekencircuit

Beide bommetjes zijn prima in te zetten als onderdeel van een rekencircuit. Wil jij ook graag meer spelend rekenen inzetten binnen je groep? Neem dan vooral ook een kijkje bij de rekenspellen op de website. We hebben ze voor bijna iedere groep, en er zijn aparte spellenpakketten voor breuken en keersommen. Leerplezier gegarandeerd!

Laat een reactie achter