Bewerkingen oefenen met ‘Yes’

Door Marian: Het doel van Yes: bewerkingen zoeken bij een antwoord (met gegeven getallen). Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen om tot een antwoord te komen.

Voorbereiden en benodigdheden:

  • Print alle kaartjes dubbelzijdig op dikker papier (of lamineer de kaartjes). We hebben al in mooie achterkantjes voorzien;
  • Getalkaartjes   (1 t/m 9);
  • Antwoordkaartjes      (verschillende getallen tussen 10 tot 100)

Spelregels

Je speelt dit spel met 2 tot 4 spelers.
Maak een gedekte stapel met getalkaartjes en een gedekte stapel met antwoordkaartjes. Leg 6 getalkaartjes midden op te tafel., draai het bovenste antwoordkaartje neer. Iedereen probeert om met +, -, x en/of : met de 6 gegeven getallen bewerkingen te maken met het getal op het antwoordkaartje als uitkomst.

Heb je een mogelijkheid gevonden dan roep je YES! Vertel je bewerking(en) aan de anderen, als ze akkoord gaan krijg jij het antwoordkaartje. De getalkaartjes die gebruikt zijn gaan aan de kant en er komen weer nieuwe bij tot er weer 6 liggen.

Als er geen antwoord mogelijk is, dan leg er dan een extra getalkaartje bij.

Als de trekstapel van de getalkaartjes op is, dan mogen de getalkaartjes die al gebruikt zijn er weer bij. Het spel is klaar als alle antwoordkaartjes gebruikt zijn.

Degene die de meeste antwoordkaartjes heeft kunnen bemachtigen wint het spel. Je vindt de download boven de afbeelding die je kunt pinnen op Pinterest.

bewerkingen oefenen
PIN voor later

Laat een reactie achter