Kraak de code & Coördinaten: Kerst

Kraak de code in het thema Kerst

Door Lisette: Deze keer een download met tweemaal Kraak de code en eenmaal coördinaten. Ze sluiten aan bij het thema Kerst, Oud en Nieuw en winter.

kraak de code kerst
Pagina met oplossingen
kraak de code kerst
Kaak de code
kraak de code kerst
Coördinaten

Doelgroep Kraak de code Kerst

Deze download is breed inzetbaar.

  • Midden- en bovenbouw (aansluitend bij methoden om coördinaten in te oefenen);
  • Plus- en reguliere klassen | onder- en middenbouw (als verdieping en verrijking)

Je vindt de download onderaan de pagina.

Vakgebied rekenen en executieve functies

Deze download sluit aan bij het onderdeel rekenen. Ze zijn in dezelfde stijl en moeilijkheidsgraad als de werkboekjes ‘Rekenen door te kraken’ (deel 1 en deel 2; verkrijgbaar via de webshop van Onderwijswereld-PO).

Daarnaast wordt er een beroep gedaan op de executieve functies. Bijvoorbeeld: 

  • Organiseren: ‘Heb jij alle materialen klaarliggen, die je nodig hebt? Weet jij waar je gebleven bent of moet je elke keer weer opnieuw zoeken?’;
  • Doelgericht doorzettingsvermogen: ‘Kun jij je focus houden en zet jij door, ook als het even niet lukt of tegenzit?’;
  • Taakinitiatie: ‘Ga jij gelijk aan de slag? Benut jij je werktijd optimaal?’

Een mooie manier om spelenderwijs aandacht te schenken aan de rekenvaardigheid coördinaten en executieve functies. Als je de download inzet, omdat je (ook) extra aandacht wil schenken aan de executieve functies, dan is het van belang om deze voor- en/of achteraf te bespreken. Zo krijgen de kinderen inzicht in hun eigen kunnen op dit gebied en kunnen ze de volgende keer hierin bewust verder groeien.

Meer willen weten over …

… uitdagende rekenactiviteiten, inzetbaar op diverse manieren (individueel, in duo’s, kleine groepjes, klassikaal of in circuitvorm) op het gebied van coördinaten, kraak de code,spiegelen, hoeken meten en tekenen m.b.v. geodriehoek? Kijk dan in de webshop van Onderwijswereld-PO naar ‘Rekenen door te kraken’ (deel 1) en ‘Rekenen door te kraken (deel 2) (map plusklas).

… executieve functies: kennis, tips en tools voor leerkrachten en leerlingen, activiteiten, spellen per EF, rubrics om de groei van de leerling zichtbaar te maken? Kijk dan eens op de website www.iederzijntalent.com. Je kunt een zichtzending van de EF  ‘taakinitiatie’ aanvragen door een mail te sturen naar iederzijntalent@gmail.com. Bestellen kan ook via dit e-mailadres.

PIN voor later

Laat een reactie achter