Geheimsommen thema Valentijn

Door Julie: Hoe leuk is het om een verwerking te hebben bij je rekenles die past bij een thema. Julie maakte voor ons een setje geheimsommen in het thema Valentijn.

Geheimsommen

geheimsommen

Geheimsommen tafels

Misschien ben je nog niet bekend met het concept van geheimsommen. Hier volgt een korte uitleg. Bij een geheimsom zijn de cijfers vervangen door een bepaald symbool. Op het werkblad kunnen de kinderen zien welke waarde welk symbool heeft.

Op de afbeelding heeft het zwarte open hartje de waarde 2, en het zwarte gesloten hartje de waarde 10. De keersom die hier opgeschreven en gemaakt mag worden is 2×10. Hierbij schrijven de kinderen zowel de som als de uitkomst op.

Verschillende doelen centraal

In de download vind je geheimsommen met sommen tot en met 10, sommen tot en met 20, en keersommen waarbij de tafels tot en met 10 gebruikt worden.

Blij met onze downloads? Via de Bol-links op de pagina kun je je bestelling doen zonder extra kosten; hierdoor krijgen wij een kleine commissie waar we bijvoorbeeld weer de afbeeldingen voor de downloads van kopen. Win-win!

Valentijn

Valentijn

geheimschrift Valentijn groep 3-4

Andere downloads rekenen

Wanneer je in de zoekfunctie van de website rekenen ingeeft, dan krijg je alle posts die deze tag hebben meegekregen. Je vindt er werkbladen voor spelenderwijs rekenen voor vrijwel alle groepen. Vrijwel iedere dinsdag en donderdag zetten we een nieuwe download online, met behulp van ons fantastische designteam!

Laat een reactie achter