Wow – Reis rond de wereld

Door Anouk: De ondertitel van dit boek luidt: ‘Ontdek de mooiste plekken van onze aardbol’. Geschreven door Mack van Gageldonk– Clavis informatief. ‘Dit is een boek om stil van te worden. Het neemt je mee op reis langs de mooiste plekjes op onze aarde.’
Reis rond de wereld is wederom een prachtig boek uit de serie ‘Wow’. De serie is bedoeld om kinderen mee te nemen in de wereld van dieren, planten en verschijnselen die zo bijzonder zijn, dat je er helemaal stil van wordt.

Ontdekkingsreis

Meer info en bestellen

In dit boek wordt je meegenomen op ontdekkingsreis langs alle werelddelen.
Ieder hoofdstuk start met een prachtige plaat, passend bij het werelddeel waar je op dat moment doorheen gaat reizen. Het start met de titel: ‘Ik leef in ….’. Hierbij staan dieren weergegeven die leven in dat werelddeel. Daarna opent het hoofdstuk met een informatieve pagina. Het neemt je vervolgens mee op reis langs beroemde bouwwerken, natuurgebieden en plaatsen in het werelddeel. Het vertelt ook welke dieren er leven en wat voor leefgebied zij nodig hebben. Achterin het boek is een index te vinden met belangrijke begrippen.

Recensie

Het mooie aan dit boek is de afwisseling in onderwerpen. Vanuit de Everglades reis je langs het Paaseiland via Gaudi, de piramides van Egypte en de Taj Mahal door naar de Aboriginals en de keizerpinguïn op Antartica. De platen in dit boek zijn werkelijk fantastisch. Er is een mooie afwisseling tussen realistische foto’s en ‘kinderlijke’ afbeeldingen. In de tekst worden de afbeeldingen nog eens aangehaald doordat de woorden passend bij deze afbeeldingen dikgedrukt staan. In de kaft van het boek is een wereldkaart te vinden waar alle bezienswaardigheden op staan afgebeeld. Kortom het boek ziet er erg uitnodigend uit. Het leuke aan de boeken van de serie ‘Wow’ is ook nog eens de prijs. De boeken staan allemaal geprijsd onder de €20,-.

In de klas

De kinderen uit mijn groep konden dan ook niet wachten om dit boek te lezen en wilden me maar al te graag helpen bij mijn recensie. Hieronder enkele meningen van kinderen uit mijn groep 4: ‘Geweldig met hele mooie plaatjes.’ ‘Je leert er heel veel van over de wereld.’ ‘Er staan soms wel erg moeilijke woorden in, maar die kun je laten voorlezen door je mama of de juf’.

Bij jonge kinderen raad ik aan het boek voor te lezen. Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen kinderen dit boek ook zelf lezen. Het is toepasbaar als ‘vrij leesboek’. Daarnaast is het in te zetten tijdens de lessen wereldoriëntatie. Ook zou je sommige teksten kunnen gebruiken voor het begrijpend lezen.

Lesidee voor de bovenbouw: Hang een lege wereldkaart op in je klas en verdeel de klas in groepjes. Ieder groepje is verantwoordelijk voor één werelddeel. Ze gaan de teksten uit ‘Reis rond de wereld’ lezen die horen bij hun werelddeel. Daarna geven ze wat ze geleerd hebben weer op de kaart in de klas.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter