Formule 6 – Gekkigheid met een vleugje gevaar

De 9-jarige hoofdpersoon van Formule 6 – Gekkigheid met een vleugje gevaar overkomt het regelmatig dat hij iets bijzonders aan voelt komen…

Door Wendy: Heb jij dat ook weleens dat je, voordat er iets bijzonders gebeurt, dat al voelt aankomen? De 9-jarige hoofdpersoon van het boek Formule 6 – Gekkigheid met een vleugje gevaar overkomt dit regelmatig. Hij omschrijft het als een klein muisje dat in zijn buik zit en hapjes neemt. Kleine prikjes die hem vertellen: er is iets anders dan anders vandaag! Dat gevoel krijgt hij als zijn meester op een dag ziek is en er een invalmeester voor zijn groep 6 komt te staan. Hij voelt het meteen: dit is geen normale meester, maar iemand met een groot geheim!

Professor

Dat zijn ingrediënten voor een spannend boek en dat is het dan ook. Het is geschreven door Koen Vogels, die in 2009 een Young Adult-boek schreef (Flikker op!). Vogels is leerkracht en staat voor een groep 5/6 in Noord-Brabant. Omdat hij graag uit eigen werk wilde voorlezen in zijn klas, besloot hij een boek te schrijven voor leerlingen van de basisschool. Het idee voor dit boek lag al een poosje te sudderen. Toen hij net klaar was met de PABO, had Vogels een bijbaan bij Mad Science, waar hij als de gekke professor Koen Kabaal kinderen in aanraking liet komen met wetenschap. Hij bedacht toen dat het grappig zou zijn om een boek te schrijven over een meester die in het geheim een…. Tja, ik wil er graag meer over vertellen, maar het is echt leuker om het zelf te lezen!

De illustraties in het boek zijn van de hand van Elly Bergmans, een kunstenares uit Eindhoven. Zij tekende precies wat Vogels in zijn hoofd had. De rustige, realistische tekeningen in zwart-wit met af en toen een beetje kleur, maken het verhaal helemaal duidelijk en compleet.

formule 6
formule 6

Vervolg op Formule 6 – Gekkigheid met een vleugje gevaar

Dit boek is wat mij betreft echt een aanrader. Het verhaal zit goed in elkaar en spreekt kinderen zeker aan. Leuk om voor te lezen in de klas of thuis, maar ook voor kinderen om zelf te lezen. Ik heb het in één ruk uitgelezen en mijn zoon is er inmiddels ook vol enthousiasme in begonnen. En weet je wat helemaal leuk is: een vervolg op dit boek is al in de maak. Vogels is op dit moment druk aan het schrijven aan Formule 6 kwadraat. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat daarin weer allemaal gaat gebeuren.

Laat een reactie achter