Anders is anders: een jongen met autisme

Anders is anders, en dat is heel gewoon. Een prentenboek over autisme. Eerder schreven we al over Lampionnen voor Finn. Maar sinds afgelopen week is er weer een prachtige nieuwe titel uit; Anders is anders.

 

Het verhaal

Anders is anders

Anders is anders, en dat is heel gewoon

In het boek volgen we Anders. Anders houdt van een strak en voorspelbaar dagritme. Daar voelt hij zich goed bij. Wanneer zijn dag een keer anders loopt, kost hem dat zoveel energie, dat hij even een time-out nodig heeft. Gelukkig heeft Anders ook een hulphond, Skye. Skye helpt hem bij het communiceren met andere mensen, en is als een maatje voor hem. Een heldere omschrijving van hoe het kan zijn wanneer je een autisme spectrum stoornis hebt.

In de klas

Je kunt dit prentenboek prima inzetten in je klas om andere kinderen te laten lezen en zien hoe het kan zijn om autisme te hebben. Ik schrijf bewust ‘kan zijn’, want zoals geen enkel kind hetzelfde is, geldt dat ook voor kinderen met autisme. In grote lijnen wordt er gesproken over:
– harde geluiden, fel licht, zeer aanwezige geuren;
– een overdaad aan…. (vul maar in);
– lastig contact maken met anderen;
– het begrijpen van emoties;
– zichzelf kunnen verliezen in 1 thema. Voor Anders zijn dat dino’s.

Andere titels over autisme

Wil je autisme onder de aandacht brengen van je groep, of er op een zeer begrijpelijke manier meer over lezen? Onderstaande titels ken ik persoonlijk en kan ik je van harte aanbevelen. Wanneer je mooie aanvullingen hebt van titels die je zelf gelezen hebt, hoor ik dat graag!

Anders is anders

Bestellen kan hier

Lampionnen voor Finn

Lampionnen voor Finn

Wat jij ziet en wat ik voel

Wat jij ziet en wat ik voel

Simon en zijn Asperger superkrachten

Simon en zijn Asperger superkrachten

Laat een reactie achter