Aaf en het brievenmysterie

Door Angela: Wat zou je doen wanneer je een stapel brieven bij het vuilnis vindt omwikkeld door een lint? Wat zou er in staan? Van wie zouden ze zijn? Tom en Aaf besluiten ze te lezen. Een geheimzinnige liefde, een bijzonder liefdesverhaal. Tijdens hun onderzoek doen ze dingen die ze eigenlijk helemaal niet mogen doen, maar ze willen graag uitzoeken wie de personen uit deze brieven zijn. Lees meer over Aaf en het brievenmysterie.

Over het boek

Meer lezen en bestellen

Het boek heeft meerdere personages waarvan de verhaallijnen goed in elkaar overlopen. Elk personage heeft zijn of haar eigen kenmerken. Je kunt je als lezer erg goed verplaatsen in de meerdere personen en situaties. Doordat ook de omgeving goed beschreven wordt, kun je van alles wat er gebeurt, een film in je hoofd maken. Iets wat ik heel belangrijk vind bij het lezen van een boek. Je komt tot totale ontspanning door het lezen.

Een lezer moet door willen blijven lezen. De schrijver gebruikt korte zinnen, met weinig moeilijke woorden, zodat dit ook gebeurt. Wat ik ook prettig vind is dat de schrijver elementen uit de tijd van nu gebruik en ook de media die kinderen zelf zouden gebruiken. Ik vond het heerlijk hoe het personage Aaf reageert en hoe ze zich gedraagt in het boek. Ik denk dat ik zelf hetzelfde gedaan zou hebben.

Wanneer je halverwege denkt dat het verhaal bijna afgelopen is en het brievenmysterie is opgelost, krijgt het verhaal weer een andere interessante wending. Je wilt het boek niet wegleggen en door blijven lezen. De hoofdstukken zijn zo geschreven dat het eindigt met weer een vraag, waar je zelf weer het antwoord op wilt weten.

Uiteindelijk heeft het einde van het boek elementen van goed en fout en ook waarom. Hier kun je met kinderen heel mooi in gesprek over gaan, want wat ze doen is natuurlijk niet zonder gevaren. Het is een spannend, geheimzinnig en romantisch verhaal in meerdere opzichten.

In de klas

In het boek zitten ook grappige elementen verwerkt zoals kinderen bepaalde Engels woorden ook zullen lezen. Als leerkracht kun je ook meerdere verwerkingsopdrachten of verdiepingsopdrachten koppelen aan het boek. Je zou zelfs nog iets met de illustraties uit het boek kunnen doen of er een draai van fantasie aan kunnen geven.

Angela over Aaf en het brievenmysterie

Aaf en het brievenmysterie zal zeker in smaak vallen. Het leest lekker weg en is voor de doelgroep lekker spannend en zeker de romantiek zal meerdere kinderen aanspreken. Kinderen willen denk ik ook wel weten hoe het nu verder gaat, hier zouden ze dan zelf weer over verder kunnen fantaseren.

Sale (NL)Sale (NL)

Laat een reactie achter