Trainingen en scholingen

Onderwijswereld biedt zowel live scholingen als online trainingen aan. Meer informatie vind je via de betreffende links.

Omdat we het echter leuk vinden om een stukje geschiedenis met je te delen, en omdat we in de toekomst wellicht ook weer online professionaliseringen aanbieden, vind je hieronder toch ook de opzet van de professionaliseringen van het eerste uur.

Onderwijswereld startte in 2019 met het aanbieden van online professionaliseringen via een besloten groep op Facebook. Momenteel bieden we online trainingen aan via de Academy, en dus even geen professionaliseringen via community's op Facebook. Bij de trainingen gaat het om een volledig op maat gemaakt en eigen geschreven training. Alle informatie over onze nieuwste training 'Groepsvorming het jaar rond', vind je via de online academy.
De professionaliseringen hebben de opzet van een 'Bookclub 2.0'.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een teamscholing of workshop te boeken bij Onderwijswereld-PO. Zie hiervoor de workshops pagina.

Opzet professionaliseringen

Het lezen van vakliteratuur valt onder je eigen professionalisering. Maar waarom in je eentje lezen en leren wanneer je dit ook samen kunt doen?

De Bookclub van Onderwijswereld-PO geeft je de mogelijkheid om in een besloten omgeving te werken aan je eigen professionalisering. De maandag na iedere vakantie zetten we twee nieuwe onderwijsboeken centraal. Deze professionaliseringen lopen door tot de vrijdag voor de volgende vakantie. Daarmee ben je in totaal ongeveer 8 weken met 1 titel bezig. Dit doe je via een besloten groep op Facebook. Je kiest daarbij zelf of je bij iedere nieuwe post inlogt, of dat je dat op een eigen gekozen moment doet. Je maak het dus passend bij jouw situatie. We hebben gekozen voor deze vorm, omdat we op deze manier de prijs heel laag kunnen houden, en Facebook uitstekende mogelijkheden biedt tot het aanbieden van een online professionalisering.

  • Meer tijd om te lezen: iedere maandag na een vakantie start de professionalisering. Deze loopt in de meeste gevallen door tot de vrijdag voor de volgende vakantie. (kijk voor exacte data bij de betreffende professionalisering)
  • Meer diepgang: bij iedere professionalisering krijg je iedere week een leesopdracht, en een doe-opdracht. Daarnaast reflecteren we op onze (praktijk/lees)ontdekkingen van die week, zijn er bv polls, stellingen, artikelen over het thema, of downloads.
  • Meer interactie: we werken in een besloten omgeving; een besloten groep op Facebook. Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen vragen, posts etc. ZO vormen we met zijn allen 1 grote professionele leergemeenschap.
  • Optioneel: certificaat van deelname na inlevering van korte eindopdracht (hier zijn geen extra kosten aan verbonden).
  • Hosting door your's truly 😉

We lezen aan de hand van een leesschema. Voordat je professionalisering start hoef je nog niks gelezen te hebben.

De kosten per professionalisering zijn € 24,90 incl.  BTW. Je krijgt hiervoor na betaling een betaalbewijs/factuur, zodat je de kosten eventueel ook bij je school zou kunnen declareren. Iedere fulltime leerkracht heeft immers 500 scholingsbudget (tip van de dag!) We houden overigens de vakanties van regio midden aan.

Na aanmelding bij ons, krijg je van Uitgeverij Pica 10% korting op de aanschaf van de betreffende titel. Hoe fijn is dat!

 

Wat heb je nodig?

  • Je aanmelding voor de professionalisering, met op je factuur de link naar de besloten groep.
  • De betreffende titel. De kortingscode hiervoor vind je ook op je factuur.