Uitdagingen: La vita è bella

Door Margreet: Juli 2019, het begin van de zomervakantie. Een periode  waarin veel plannen gemaakt worden, waar lang naar toe geleefd wordt. Een periode om nieuwe ervaringen op te doen en genieten van het vertrouwde. Eigenlijk lijkt dat best sterk op het starten van en met een nieuw schooljaar met al haar uitdagingen! La vita è bella!

Uitdagingen

Uitzicht Wakkere bergen

Al jarenlang gaan wij op vakantie naar Italië. Daar logeren we bij een vriendin, die voor ons de meeste mooie en leuke uitjes en activiteiten op zoekt. Vaak gebeurt dit spontaan en zo ook het uitje naar Col Margherita, een bergtop in de Dolomieten. Hier zou een muziekgroep om 6 uur ’s ochtends gaan optreden, bij zonsopgang, hoe gaaf is dat?

Nu moet je weten dat ik last heb van diepte-angst en dat deze bergtop op ongeveer 2100 meter ligt. En ja, daar ging wel een lift naar toe, maar ik wist van te voren nog niet zo goed wat voor lift het was. Was het een open of een gesloten lift, was het een gondel of een stoeltjeslift, hoe hoog gingen we eigenlijk en hoe diep was het eigenlijk. Zoals je je kunt voorstellen maakte ik me van te voren best wel een beetje druk over alle informatie die ik nog niet had. Na het lezen van de website van het gebied had ik ineens veel meer informatie, maar toch bleef ik het spannend vinden.

’s Nachts om half 2 in de auto, we moesten nog wel een stukje rijden, nam ik me voor om vooral gewoon te gaan genieten. We waren op weg naar een geweldig optreden en we hadden echt geluk dat we er bij konden zijn. Het tochtje in de gondel was relaxed en kort en de wandeling in de bergen ook prima te doen. Ik had me dus weer druk gemaakt om niets! Genoten van alle indrukken de onbeschrijfelijk mooie muziek die met woorden en een spectaculaire zonsopgang nog mooier werd.

Nieuw begin

Met vertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet

Toen ik vorige week voor de tweede keer op mij nieuwe school kwam en voor het eerst het team ontmoette dacht ik even terug aan ons uitje in de bergen. Bij nieuwe werkuitdaging is het van belang dat je vertrouwt op je eigen kunnen, het advies van de mensen om je heen die je kennen en om te vertrouwen op de ervaringen van de mensen op je nieuwe plek. Zo is het ook als je je schooljaar begint op een bekende plek en zelfs met een bekende klas, want de nieuwe situatie is inmiddels ook weer 6 weken ouder en is veranderd door nieuwe inzichten, ervaringen en uitdagingen.

Maak er met elkaar een mooi jaar van en vertrouw op elkaar, oud en jong en gebruik als het spannend is ook gewoon alle hulp die het je makkelijkere kan maken! Want het leven is mooi!

Reizen algemeen

6 reacties

 1. Klarina Rebel op 1 september 2019 om 12:36

  Relaxed geschreven door jou en in rust gelezen. Top!

 2. Trudy teitsma grijpma op 1 september 2019 om 13:35

  Succes met je nieuwe uitdaging gr fam teitsma

 3. E.P. van der laan-Tulp op 1 september 2019 om 16:09

  Altijd positief en vol goede moed, dat is super bij een nieuwe uitdaging. Bovendien wordt in de stilte boven in de bergen je eigen stem tot zwijgen gebracht en ontvang je nieuwe moed om opnieuw te beginnen. Daarmee wens ik je alle geluk en vooral plezier?Je moeder.

 4. Gerry Valkema op 2 september 2019 om 08:59

  Een uitdaging is hard werken. Met alle stappen vooruit kom je er wel. Maar vergeet niet regelmatig eventjes te stoppen. Kijk om je heen en geniet !!

 5. Giem Kwee op 3 september 2019 om 01:50

  Wat leuk, Margreet!
  Ja reizen, nieuwe uitzichten, andere talen, en toch vergelijkbaar,over je grenzen gaan, doen groeien en bloeien.
  En neem je mee in je nieuwe werk met andere mensen.
  Ik wens je heel veel werkplezier en gemoedsrust vanuit het vertrouwen in jezelf en anderen.
  Lieve groet,
  Giem

 6. André van Calsbeek op 4 september 2019 om 14:06

  Nice Margreeth 🙂
  Enjoy
  Het ga U goed.
  Keep on writing!

Laat een reactie achter