Positieve mindset

Door Jaimy: You’ve got the power! Wanneer ik luister naar mensen om mij heen, valt het mij op dat een groot deel ontevreden praat over hun werk. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik daar zelf ook wel eens schuldig aan ben. Zoals ik al eerder heb aangegeven, is het voor de klas staan waarschijnlijk niet iets wat ik de rest van mijn carrière blijf doen maar toch heb ik wel een manier gevonden om met plezier naar mijn werk te gaan en vooral het positieve van mijn baan te zien, en dat heeft allemaal te maken met mijn mindset.

Waar word ik blij van? Wat geeft mij energie?

Het is natuurlijk makkelijk om in de klaag- en zeurmodus te gaan. De kunst voor mij is om juist te kijken wat mij energie geeft en waar ik blij van word. Sinds ongeveer een jaar kijk ik altijd aan het einde van de dag terug en schrijf ik voor mezelf 3 dingen op waar ik die dag blij van werd.
Dat kan een fantastische rekenles zijn waarbij de kids eindelijk de breuken beginnen te begrijpen tot een moeilijk gesprek met een boze ouder die uiteindelijk toch rustig de deur uit ging. Op deze manier focus ik mij op het positieve en zie ik de leuke en mooie dingen van mijn werk.

Collega’s

Voor mij is de relatie met mijn collega’s erg belangrijk. Ik vind het belangrijk om met vraagstukken bij elkaar terecht te kunnen en met elkaar te kunnen sparren over allerlei onderwerpen. Tijdens een tweedaagse vorig jaar hebben wij het gehad over communicatie en feedback. Het is zo belangrijk om een veilige en goede sfeer in je team te hebben en elkaar te helpen, om mèt elkaar te praten in plaats van over elkaar en om met elkaar de successen te vieren.

Krachten en positieve mindset

Zelf vind ik het heel interessant om te kijken naar de krachten van iemand. Wat maakt iemand zo waardevol en wat zijn de krachten?
Tijdens mijn opleiding tot schoolleider is dat een onderwerp waar veel over gesproken is. Ik vond het zó moeilijk om te zeggen waar ik goed in ben en wat mij waardevol maakt. Dat gaat mij nu een stuk makkelijker af. Zo weet ik dat ik schriftelijk sterk ben, kan ik goed organiseren. Ook ben ik analytisch ingesteld en betrek ik graag mensen. Als ik kijk naar wat mij energie geeft op mijn werk, dan kan ik dat plaatsen bij mijn krachten.
Het analyseren van de CITO’s vind ik heerlijk, je maakt me blij met het organiseren van een open dag. Ook het leiden van een bouwvergadering doe ik graag.

Loopbaan

Het zoeken naar iets wat ècht bij mij past zal nog wel even doorgaan, maar voor nu focus ik mij op waar ik mee bezig ben en daar ben ik tevreden mee.

Meer lezen over mindset:

ValentijnValentijn

Laat een reactie achter