Over Onderwijswereld-PO

Wanneer we terugkijken, begon Onderwijswereld-PO eigenlijk al een beetje op 26 januari 2015.

Esther was als leerkracht al enige tijd lid van Kleuterwereld, en daar viel het haar op dat regelmatig de vraag voorbij kwam of er ook 'zoiets' bestond voor de midden- en de bovenbouw.

"Zo moeilijk kan dat  toch niet zijn, zo'n groep aanmaken?" dacht ze, en begon Middenbouwwereld en Bovenbouwwereld. Hierbij richt Middenbouwwereld zich op de groepen 3 en 4, Bovenbouwwereld richt zich op de groepen 5 tot en met 8.

Beide groepen kenden een explosieve groei, en bestaan inmiddels samen uit ruim 88.000 enthousiaste leerkrachten. De groepen groeien nog dagelijks. Het beheer hiervan doet ze samen met Esther Hofstede, Kaleigh van den Bosch, Roel van Osta en Yves-Marell Sastro.

Binnen een jaar na de start van Onderwijswereld-PO, is er gestart met een bloggerteam van maar liefst 15 enthousiaste leerkracht-collega's die met veel passie hun kennis en ervaringen met alle volgers van Onderwijswereld-PO delen. Trots en dankbaar!

Over Esther

Esther is een 'somewhere-in-her-forties' enthousiaste (kleuter)leerkracht. Ze is getrouwd met Stefan. Samen hebben ze twee kinderen; Jeffrey van 19 en Lenthe van 17.

Voordat ze aan de Pabo begon, heeft ze een tijd voor een marketing en sales bureau gewerkt. Haar passie voor het onderzoeken en promoten van mooie, goede producten en haar liefde voor het onderwijs, kan ze nu mooi combineren.

Nadat ze de Pabo afrondde, heeft ze aan vrijwel alle groepen les gegeven, was werkzaam als onderbouwcoördinator en als locatieleider. "Het hele onderwijs vind ik prachtig!"

Momenteel werkt ze als leerkracht voor de groepen 1/2.

Als leerkracht heeft ze cursussen/opleidingen/verdiepingen gedaan op het gebied van Engels, rekenen, leren leren, Kanjertraining en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Ook volgde ze de opleiding tot gedragspecialist. Ze heeft een voorliefde voor rekenen zonder methode en voor het versterken van executieve functies.

Op privé gebied volgde ze de vooropleiding tot yogadocent en is ze bestuurslid van PO in Actie.

"Door middel van Onderwijswereld-PO wil ik collega's inspireren, ze laten zien wat er voor nieuwe ontwikkelingen zijn binnen het onderwijs. Ook ben ik een voorstander van samen leren, samen leer je nu eenmaal meer dan alleen. Vandaar de huidige opzet van onze professionaliseringen."

Omdat Esther niet alleen faciliterend bezig wilde zijn maar ook meer informerend en onderzoekend, EN omdat ze zelf kleuterjuf is, is op dinsdag 13 november 2018 officieel Onderwijswereld-PO van start gegaan.

Esther