Een Kletspot voor Moederdag

goed voor uren kletsplezier

Zit je nog een beetje omhoog omdat je niet weet wat je (de kinderen uit je klas) voor Moederdag wil laten maken? Geen nood! Onderaan deze post vind je een gratis download naar 180 vragen die ook op de Pickwick labels hebben gestaan. Hiermee maak je in no-time een toffe Kletspot voor Moederdag.

Een Kletspot?

Een Kletspot is een pot met vragen die je kunt gebruiken om elkaar beter te leren kennen. In deze Kletspot voor Moederdag zitten de vragen die op de labels van de Pickwick thee hebben gestaan. Je kunt hem natuurlijk ook voor andere momenten dan voor Moederdag gebruiken ūüėČ

Hoe maak je de kletspot?

Een Kletspot voor Moederdag
Een Kletspot voor Moederdag

Via deze Facebook link kun je naar een filmpje kijken waar te zien is hoe je van de eerste pagina van het bestand een mooi etiket voor op een glazen pot kunt maken. Wat heb je nodig:

  1. de tekst ‘Kletspot’ van pagina 1
  2. breed plakband
  3. een glazen potje
  4. een bakje of schoteltje met water

Knip het woord ‘Kletspot’uit. Plak een brede strook plakband over het woord. Mocht het woord iets groter zijn dan je tape, verklein het dan even op het kopieerapparaat. Leg het beplakte woord ongeveer 1 minuut in het schoteltje met water. Haal het er daarna uit, en rul het papier van de tape af. Je zult zien dat er een transfer heeft plaatsgevonden van de letters van het papier naar de tape. Plak de tape met het woord op je glazen potje.

Natuurlijk is het leuk daarna je Kletspot ook te versieren. En mocht het niet lukken op de manier van het filmpje (probeer het eerst even uit voordat je het met de hele klas doet!), kun je natuurlijk ook de kinderen hun eigen etiket later ontwerpen. Plezier gegarandeerd!

Ik ben benieuwd hoe jullie en de moeders de Kletspot vinden!
Veel plezier ermee! (je vindt de Kletspot onderaan deze blogpost)

Complimenten

Wil je je Kletspot een keer met iets anders vullen, denk dan eens aan complimenten! Nelleke Wouters maakte voor Hip&Hot een mooie printable!

Laat een reactie achter