Mijn leven als LIO

Door Marije: Inmiddels heb ik aardig wat meegemaakt in al deze maanden. Ik neem je graag mee in mijn ervaringen en mijn leven  als LIO de afgelopen periode. Het hoogte- of misschien wel dieptepunt was de decembermaand. Wat staat er in 2020 op mij te wachten?

De decembermaand

Pfff, waar zal ik eens beginnen. De decembermaand was pittig, erg pittig. Van tevoren weet je dat het een drukke maand zal gaan worden en dat de kinderen er ook niet rustiger op worden. Toch waren de afgelopen weken voor mij wel zwaar te noemen. De kinderen vroegen nog 10 keer zoveel energie van mij dan normaal.

In de week van de sinterklaasviering had ik een stageweek. Wat is het onwijs tof om zo’n sinterklaasviering met je eigen klas mee te maken! Je ziet dan toch weer een andere kant van de kinderen. Ik heb onwijs van ze kunnen genieten. ’s Ochtends begonnen we al vroeg met het zingen en dansen om sinterklaas op het plein te mogen ontvangen. Ook mochten we bij sinterklaas en zijn pieten op bezoek komen in de gymzaal.

Nu maken we even een sprongetje in de tijd naar kerst. Op donderdagavond kon ik aanwezig zijn bij het kerstdiner in de klas. Bijna alle kinderen hadden iets lekkers meegenomen waardoor we een ontzettend gezellig drie gangen diner konden houden. De tafels waren mooi gedekt, alle kinderen prachtig aangekleed en natuurlijk stond er een gezellig haardvuurtje op het bord. Ook dit is weer zo’n moment waar ik enorm van kan genieten. Je hebt eindelijk de mogelijkheid om de kinderen op een vrije manier te zien en een goed gesprek met ze te kunnen voeren.

BoekenBoeken

Voor de klas combineren met studeren

In de afgelopen maanden heb ik maar al te goed mogen ervaren hoe het is om het werk voor de klas te combineren met het studeren. Vanuit mijn opleiding is de woensdag een zogeheten ‘onderzoeksdag’. Dit houdt in dat ik op de woensdag standaard aan mijn schoolopdrachten kan werken. Je mag zelf kiezen of je dit op je stageschool wil doen of thuis. Meestal was ik thuis te vinden. De onderzoeksdag is wel fijn om even als ‘break’ te hebben in je week. De twee stagedagen hakken er bij mij altijd flink in. Op donderdag en vrijdag reis ik naar Utrecht voor lessen.

In de aankomende periode zal ik veel meer op stage aanwezig zijn om opdrachten uit te voeren en onderzoek te gaan doen. Ik mag zelf een onderzoeksvraag gaan opstellen en deze gaan beantwoorden. Hoe tof is het dat je iets mag onderzoeken waar jouw eigen interesse bij ligt? Vaak is het zo dat je vanuit de stageschool een onderwerp krijgt waar je onderzoek naar kan gaan doen. Hier horen jullie binnenkort meer over!

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter