Het einde komt in zicht

Einde in zicht. Zowel van LIO als van schooljaar

Door Marije: Ondertussen is het alweer eind mei terwijl ik dit typ. Langzaam maar zeker komt het einde van het schooljaar inzicht. Zowel van mijn stage als de studie. Het jaar is voorbijgevlogen! In deze blog neem ik je mee in de afgelopen weken stage met mijn halve groep en het afstuderen.

Op school met de halve groep

Groepsopdracht

De afgelopen weken heb ik op zowel maandag als dinsdag de halve groep lesgegeven. In het begin was het natuurlijk wel even wennen. Tegelijkertijd biedt deze situatie nieuwe mogelijkheden en inzichten. Het is zoveel rustiger nu de halve groep aanwezig is. Ik kan de kinderen veel meer en langer helpen waar nodig. De kinderen kunnen geconcentreerder werken, omdat er minder afleiding is van kinderen die lopen, kletsen of vragen stellen.

Het viel mij ook alles mee hoe de kinderen binnen kwamen. Ze waren rustig, maar wel vrolijk en ze hadden een goed beeld van wat er nu allemaal gebeurt in Nederland en de rest van de wereld. De kinderen waren blij om elkaar weer te zien.

Om de twee groepen een beetje met elkaar te verbinden hebben we een knutselopdracht gedaan. De kinderen in de eerste groep kregen een witte vlinder waarvan zij de helft mochten kleuren. De kinderen uit de tweede groep kleurden de andere helft van de vlinder. De kunstwerken hangen in de klas om het lokaal wat op te vrolijken en om aan elkaar te blijven denken.

Afstuderen

Gelukkig heeft het coronavirus geen invloed op het afstuderen, ook daar is het einde in zicht! Momenteel ben ik een portfolio aan het schrijven waarin ik mijn visie en competenties aantoon. Dit is de laatste opdracht die ik moet inleveren. Na het inleveren wordt een criterium gericht interview (CGI) gehouden over de inhoud van mijn portfolio. Het CGI vindt plaats met twee onafhankelijke docenten. Als ik het CGI heb gehaald, ben ik officieel afgestudeerd!

Hierna zal ik blogs gaan schrijven over mijn ervaringen als startende leerkracht. Ik ben heel erg benieuwd wat mij na de zomervakantie te wachten staat!

Laat een reactie achter