Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

…Allereerst: sorry zeggen. Zo begon het bericht dat ik binnenkreeg over het verschijnen van dit boek. Dat resulteerde bij mij, als beelddenker, in een lekkere slappe lach. Want hoe kun je nu in hemelsnaam over een nijlpaard struikelen?!

Gedichten waar je wat aan hebt.

Reserveren/bestellen

Althans, dat is wat er als ondertitel aan dit boek is toegevoegd. Wat je moet doen als… Met een vrolijke kwinkslag op rijm, wordt er op verschillende ‘wat-alsjes’ antwoord gegeven. Zo kun je lezen wat je moet doen als je niet weet wat je moet tekenen, wanneer je geen lievelingsdier hebt, of wanneer je verliefd bent op een jongen. Maar ook worden er diepergaande onderwerpen aangesneden. Zo kun je ook lezen wat je moet doen als je moeder huilt, je niet weet wat je moet worden, of wanneer er iemand dood is gegaan die je niet zo goed kent.

Close Reading

Momenteel zijn we bezig met de professionalisering rondom het boek Close Reading. Best wat deelnemers vinden het lastig zelf een goede tekst te selecteren en zijn daarom blij met de titels die als suggestie gegeven worden. En dat is ook helemaal prima, want dat geeft ze de ruimte om eerst ‘het systeem’ van Close Reading in de vingers te krijgen, zonder dat er erg veel tijd verloren gaat aan het selecteren van passende teksten. Dit boek op rijm past geweldig goed in die lijst met titels. De gedichten nemen ongeveer een A4 in beslag en hebben meerdere lagen in zich, om zo tot een dieper tekstbegrip te komen. Want wat bedoelt de schrijver bijvoorbeeld met “denken we terug aan wat we echt niet meer weten’. En kan dat überhaupt wel?

Een humorvol gedichtenboek met prachtige prenten, prikkelend om tot dieper tekstbegrip te komen. Snijdt hier en daar maatschappelijke onderwerpen aan, waarmee nog meer gevraagd wordt om te herlezen, en te praten over de inhoud. Zeer geschikt voor lessen poëzie en/of Close Reading in de bovenbouw.

Auteur: Edward van de Vendel
Illustraties: Martijn van der Linden
Uitgeverij: Querido
Prijs: 17,99

Laat een reactie achter