Vette vieze proefjes en Vrolijke vogels

Zolang er een V in de titel zit, is het goed zou je bijna denken ūüėČ In deze blogpost krijgen we naar 2 nieuwe, informatieve titels: Het vette vieze proefjesboek van Kris Hirschmann en Het vrolijke vogelboek van Yuval Zommer. Beiden zeer geschikt voor kinderen die graag op ontdekking gaan!

Het vette vieze proefjesboek

Vette vieze proefjes

Meer lezen en bestellen

Heb je kinderen (in de klas) die gek zijn op ontdekkingen doen? Dan is dit boek echt wat voor hen. Zeker wanneer ze er niet vies van zijn, om vieze proefjes te doen. Ze kunnen een vulkaan maken van een citroen, en vervolgens ontdekken waar brandend maagzuur vandaan komt. Ook is er een proefje waarmee je likbare lijm kunt maken, weet je wel, net zoals op een envelop zit! Ook staan er dus een paar echt smerige proefjes in bijvoorbeeld met schimmel en over opgeloste komkommers.

Dat laatste proefje heb ik een keer onbedoeld uitgehaald: Ken je dat? Dat je boodschappen doet, zeker weet dat je een komkommer gekocht hebt, maar er vervolgens geen komkommer uit je tas tevoorschijn komt? Ik vond die, in plastic verpakte, komkommer ongeveer anderhalve week later terug in de achterbak van mn auto. Laten we zeggen dat het fijn was dat de komkommer in plastic verpakt was!

Het vieze vette proefjesboek, Kris Hirschmann, Uitgeverij Condor,

 

Het vrolijke vogelboek

Vrolijke vogelboek

Meer lezen en bestellen

Alweer zo’n mooi exemplaar uit de Lemniscaat Natuurlijk collectie. Eerder nam Yuval ons al mee in de wondere wereld van Bijzondere beestjes, Buitengewone beesten en de Zinderende zee. Deze keer verrast hij ons met 64 pagina’s aan mooie vogeltekeningen en -weetjes. Zo maak je als lezer kennis met de ijsvogel, de flamingo en de papegaaiduikers. Die laatste kun je op niet veel plaatsen in de wereld zien. Het zijn vogels die eruit zien als een pinguin, maar wel kunnen vliegen. Vlakbij een plek in Schotland waar ik gewoond heb, kun je deze beauties in het echt bewonderen! Het zijn net clowns, want best een beetje onhandig: wanneer ze proberen te landen, gaat dat vaak met een botsing tegen een van hun soortgenoten gepaard.

Deze en meer toffe weetjes dus, en daarnaast op sommige pagina’s ook een zoekopdracht. Een stel kinderen uit mijn klas zijn daar dol op; dan gaan ze lekker op hun buik op een kleedje liggen lezen en zoeken. Heerlijk!¬†Als rode draad worden de lezers ook uitgedaagd om 15 precies dezelfde eieren te vinden, en dat is nog best een uitdaging!

Het vrolijke vogelboek, Yuval Zommer, Uitgeverij Lemniscaat, Prijs ‚ā¨16,95

Hier kun je meer lezen uit het Lemniscaat Natuurlijk fonds.

Laat een reactie achter