Verhaaltjes voor het slapengaan

De afgelopen weken kwamen er verschillende titels uit die je zou kunnen scharen onder ‘Verhaaltjes voor het slapengaan’. Wanneer je, net als ik deed, je kinderen lekker voorleest voordat ze naar bed gaan, heb je hier een paar mooie nieuwe suggesties op een rij. Stuk voor stuk mooi om een andere reden. Ik vertel je er graag over!

De wolf komt echt niet

De wolf komt echt niet

De wolf komt echt niet bestellen

Het is de verjaardag van konijntje, en als ze op bed ligt, stelt ze mama steeds opnieuw dezelfde vraag.  “Kan de Wolf echt niet komen?” Want stel je voor dat de wolf ineens langskomt op je verjaardag. En mama op haar beurt  konijntje blijft konijntje geruststellen. Totdat de bel gaat….

Wat echt tof aan dit boek is, is dat er een dubbel verhaal verteld wordt. De tekst vertelt het ene verhaal. De afbeeldingen het andere, precies tegenovergestelde verhaal. Als dat maar goed afloopt!

Een lief en verrassend verhaal over bang zijn, tegenstellingen en misschien zelfs over vriendschap.

De Wolf komt echt niet
Myriam Ouyessad
I’ll Ronan Badel
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025770563
Prijs €14,99

 

Het konijn, het donker en de koektrommel

Het konijn bestellen

Het konijn, het donker en de koektrommel bestellen

Roept jouw kindje ook wel eens ‘Ik wil niet naar bed!’ Konijn in dit verhaal doet dat ook. Sterker nog, hij houdt het niet alleen bij woorden, maar hij gaat ook tot daden over. In zijn uitgekookte plannetje, vangt hij het donker in zijn koektrommel. Dat is even fijn! Want als het niet donker is, hoeft hij biet te gaan slapen…
Maar ja, er zijn ook dieren en planten die het donker nodig hebben. En laat konijntje zelf nou ook tot een van die dieren behoren…

Een lief verhaal over hoe we ook het donker nodig hebben. En mooie bijvangst: je krijgt er je kindje vast mee naar bed, want zo’n fijn voorleesboek voor het slapen gaan, dat wil iedereen wel!

Het konijn, het donker en de koektrommel
Nicola O’Byrne
Uitgeverij Gottmer
ISBN9789025770532
Prijs €13,99

 

WAKKER BLIJVEN

Wakker blijven bestellen

Wakker blijven; meer lezen en bestellen

Hoe het werkt: zo lang je dit boek niet uit hebt, hoef je niet naar bed. Het enige wat je hoeft te doen om te voorkomen dat er een bladzijde wordt omgeslagen, is niet knipperen. Dus NIET knipperen. Tsja, dat gaat mis natuurlijk! Ogen hebben vocht nodig. En dat krijg je door te knipperen. Ik heb dit boek nu al een paar keer voorgelezen in de klas (ook verhaaltjes voor het slapengaan kunnen prima op school natuurlijk 😉 ) en alle keren kon ik in een heerlijk tempo doorlezen. Wat tof aan dit boek is, is dat er veel stukken tekst over de volledige breedte van de spread zijn afgedrukt. De begrippen kniperen, staren en turen komen uitvoerig aan bod. De hamvraag blijft natuurlijk wel, wat gebeurt er aan het einde van het verhaal???

Extra credits voor de voorkant van dit prentenboek, dat bestaat uit een uil met een soort van holografische ogen. Wanneer je het boek beweegt, is het net alsof de uil met zijn ogen knippert. Tof gevonden!

Wakker blijven Amy Krouse Rosenthal Illustraties David Roberts Uitgeverij de Fontein ISBN 9789026148361 Prijs €19,89

Laat een reactie achter