Prentenboeken in het zonnetje

De afgelopen perioden zijn er weer prachtige nieuwe prentenboeken uitgekomen, welke we graag voor jullie in het zonnetje zetten. Lees mee over Klein Konijn, Niet verdwaald; Do het draakje; Knuffel; Geronimo, de pinguïn die geloofde dat hij kon vliegen en Donderkopje.

Klein konijn, Niet verdwaald

Meer lezen/bestellen

Het najaar is weer begonnen, wat bij ons in huis betekent: lekker de oven aan en taarten bakken. Waar wij vaak niet veel verder komen dan appeltaart, is klein konijn met zijn moeder aan een bessentaart begonnen. Alles verloopt heerlijk, totdat…. Tsja, voor een bessentaart, heb je natuurlijk wel bessen nodig! En juist die blijken ze niet in huis te hebben. Klein Konijn holt zo snel de deur uit, dat hij z’n moeder niet meer hoort roepen. Klein Konijn is op een missie: hij moet en zal bessen vinden. Niks of niemand kan hem van z’n missie afhouden. Totdat het er wel erg op lijkt dat Klein Konijn verdwaald is….
John Bond debuteert met dit prentenboek, en wat mij betreft is het een debuut met een gouden randje. Een verhaal over durf en doorzetten en een grote liefde voor bessen?. Aanrader: op Twitter en YouTube zijn een aantal filmpjes te bekijken over de manier waarop dit boek tot stand is gekomen. Persoonlijk ben ik altijd enorm nieuwsgierig hoe illustraties tot stand zijn gekomen. De manier waarop John zijn digitale illustraties op waterverftekeningen laat lijken, spreekt tot de verbeelding. Love it!

John Bond, L.S., €14,99

Do het draakje

Meer lezen/bestellen

Do wordt geboren, en omdat Do een draakje is, en dus uit een ei komt, heeft ze geen moeder. Daarom gaat ze op zoek, maar niemand die haar moeder wil zijn. Het is om verdrietig van te worden! Totdat ze een grotere draak tegenkomt. Zou zij misschien haar moeder kunnen zijn?
Een mooi prentenboek over ouderschap in allerlei vormen. Over zoeken en vinden, al is hetgeen wat je vindt soms niet waar je naar aan ‘t zoeken was. Het verhaal op rijm is lieflijk. De illustraties van Sebastiaan zijn echt prachtig. Met veel groen- en oranjetinten laat hij de prenten hun eigen verhaal vertellen. Op naar een nieuw boek van dit toffe duo!

Marjet Huiberts en Sebastiaan van Doninck, Lannoo, €13,99

 

Knuffel

Meer lezen/bestellen

Iedereen heeft behoefte aan een fijne knuffel op zijn tijd. Zo ook schildpad en egel. Alleen hoe goed ze ook zoeken, en hoeveel andere dieren ze ook vragen; er is niemand die ze een knuffel wil geven. Waarom dan niet?! Ze worden er allebei best verdrietig van. Maar knuffelen met een schild of met stekels is best lastig. Of toch niet?! Een liefdevol boek waarbij de voorkant de achterkant de voorkant en achterkant is. Volg je me nog? ?
Aan de ene kant van het boek begint het verhaal met egel. Aan de andere kant van het boek begint het verhaal met schildpad. En in ‘t midden vindt een wel heel bijzondere ontmoeting plaats. Je kunt aan dit boek werkelijk niet zien wat de voorkant of achterkant is. Oorspronkelijke titel is The hug. Mooi uit het Engels vertaald door Hanneke van Soest.

Eoin McLaughlin en Polly Dunbar, Van Goor, €14,50

Geronimo, de pinguïn die geloofde dat hij kon vliegen

Meer lezen/bestellen

In Schotland kocht ik al graag boeken van Walliams, ik ben dan ook blij dat Clavis steeds titels van hem naar Nederland haalt! Zeker omdat de huistekenaar van Walliams, Tony Ross, er iedere keer weer een feest voor het oog van maakt! Deze keer komt naar Nederland: Geronimo, de pinguïn die geloofde dat hij kon vliegen.
Vanaf het moment dat Geronimo geboren wordt, heeft hij de droom om te vliegen. Hij wil niks liever, en probeert de hele dag allerlei manieren uit om daadwerkelijk te kunnen vliegen. Hij blijkt een echte doorzetter, want zelfs zijn vlucht die eindigde tegen een harde ijsberg kan hem niet van gedachten doen veranderen. Totdat zijn vader 1 keer te vaak tegen hem zei dat pinguïns echt niet kunnen vliegen. Intens verdrietig bleef Geronimo achter. Ondertussen kreeg zijn vader behoorlijk last van zijn schuldgevoel. Begrijpelijk dan ook dat hij probeert de wens van Geronimo om te kunnen vliegen wil laten uitkomen. Na een lang, nachtelijk overleg met de andere pinguïns is DE oplossing boven water. Of misschien juist onder water?
Een prachtig boek over groeimindset: Niet opgeven wanneer iets niet lukt; veranderingen kunnen accepteren wanneer die zich aandienen; en hulp accepteren wanneer die je geboden wordt.

David Walliams, Tony Ross, Clavis, €16,95

Donderkopje

Meer lezen/bestellen

Tad is uit het Engels vertaald door Edward vd Vendel. Dit boek heeft, natuurlijk, niet voor niets de ondertitel ‘Soms heeft een groot verhaal een heel klein beginnetje’. We maken kennis met Donderkopje, een klein kikkertje in wording, maar nu nog een kikkervisje. Zoals je weet, is het leven van een kikkervisje best gevaarlijk. In de sloot leven allerlei dieren die gevaarlijk zijn, zo ook in de vijver waar Donderkopje woont. In de donkere diepte woont namelijk Dikke Blub! Dikke Blub wordt ervan verdacht alle kleine kikkervisjes op te eten. Maar Donderkopje let gewoon goed op, dan kan er toch niks gebeuren? Totdat het Donderkopje op begint te vallen dat er steeds minder van z’n broertjes en zusjes over lijken te blijven. Waar blijven ze toch allemaal. Totdat de dag aanbreekt dat Donderkopje een wel heel spannende ontmoeting heeft met Dikke Blub, en moet zwemmen voor haar leven!
Over kleine kikkertjes die groot worden, over afscheid nemen, vertrouwen hebben en over mooie sprongen maken.

Benji Davis, L.S., €14,99

Laat een reactie achter