Moederdag leesvoer (voor de kinderen)

Op deze zonnige Moederdag van 2019, brengen we graag 3 mooie nieuwe titels onder jullie aandacht. Allen met een hoofdrol voor de moeder, en beiden ook NA Moederdag leesvoer. (En stiekem ook vast eentje voor Vaderdag ūüėČ )

Mijn mama

Meer lezen en bestellen

In dit kleine, intieme verhaal, maken we kennis met de ik-persoon in de vorm van een klein olifantje, en met zijn moeder. Olifantje heeft het hele verhaal een mooie witte broek met gele sterren aan. Olifantje is dol op zijn moeder, en daar vertelt hij op een schattige manier over. Zijn mama speelt met hem, laat hem op haar rug klimmen, en laat hem zelfs vliegen. Alleen hem loslaten vind ze soms een beetje lastig. ‘s Avonds, wanneer mama olifantje naar bed brengt, klopt ze de sterren uit de witte broek, zodat deze weer aan de hemel komen te staan

Een herkenbaar verhaal voor alle moeder die liefdevol hun kinderen opvoeden en voor alle kinderen die gezegend zijn met zo’n lieve moeder!
Fijn verhaal voor tussendoor, en zeker ook een aanrader voor Moederdag!

Annemarie van Haeringen
Uitgeverij Leopold
ISBN 9789025877125
Prijs 14,99

Als mama van huis is

Meer lezen en bestellen

Als kind had ik altijd heimwee. Zelfs als ik bij de buren logeerde, wilde ik naar huis.
Wanneer de moeder van Tibula To een paar dagen (lees wel 10!) weggaat, mist hij haar verschrikkelijk. Gelukkig ontvouwt zich daar een missie voor hem: hij wil leren zwemmen! Want als hij naar de maan die op jet water weerspiegelt kan zwemmen, dan kan zijn mama hem vast zien als ze naar de maan kijkt. Maar zwemmen is nog niet zo makkelijk, wist je dat? En tien dagen is ineens helemaal niet meer zo lang als je zwemmen aan het leren bent….

Een hartverwarmend verhaal over heimwee, doorzettingsvermogen, liefhebben en iets overhebben voor een ander.
En door de vele begrippen die er gebruikt worden, ook zeer geschikt als rekenprentenboek!

Annette Herzog
Ill: Ingrid en Dieter Schubert
ISBN 9789047711698
Prijs 14,95

Opschieten oma en Met opa op avontuur

Meer lezen en bestellen

We leven in een maatschappij waarin onze kinderen of naar de vso/bso gaan, of opgevangen worden door opa/oma. Deze twee boeken zijn beiden een eerbetoon aan deze opa’s en oma’s.
Als ik terugkijk naar de tijd waarin mijn eigen kinderen nog wat jonger waren, en oma oppaste, dan is het boek Opschieten oma, een feest der herkenning. “oma, ik ben m’n boek vergeten, waar zijn m’n schoenen, mag ik bij Nick spelen, ik wil dit niet op m’n brood! Oma!!!”
En oma deed het allemaal, want je doet nu blijkbaar eenmaal alles voor je kleinkinderen.

Vergelijkbaar is Met opa op avontuur. Niks is opa te gek; hij speelt met alle spellen mee, en doet alles voor zijn kleine Brammetje. Samen kruipen ze de mooiste wereld in die er bestaat; de wereld van de fantasie. Want in je fantasie kan alles!

Beide boeken zijn voorzien van een heus opa/oma diploma achterin het boek. Leuk om kado te geven. Gaan ze zeker leuk vinden!

Arend van Dam
Alex de Wolf
Uitgeverij Ploegsma
ISBN 9789021679549 / 9789021679532
Prijs 12,50

Behalve over Moederdag Leesvoer, deden we een eerdere post over Moederdag. Deze ging over de Kletspot. Op veel scholen dit jaar HET Moederdagkado!

Laat een reactie achter