Laat je hersenen niet zitten

Met enige regelmaat komt op Middenbouwwereld of Bovenbouwwereld de vraag voorbij welke studies er gedaan zijn naar de invloed van bewegen op je hersenen. Ik kocht Laat je hersenen niet zitten van Erik Scherder. Mooie eye-openers!

Hoe lichaamsbeweging de hersenen kan activeren

Meer lezen en bestellen

Dat is met recht van spreken de ondertitel van dit boek. In laat je hersenen niet zitten worden stap voor stap de verschillende delen van onze hersenen besproken. Scherder vertelt wat de gevolgen van veel zitten en liggen zijn. Hoe je hersenen reageren wanneer je (weer) gaat bewegen, en wat bewegen kan doen voor de cognitie. Dat laatste is een interessant hoofdstuk in relatie tot het onderwijs waarin we werken. Ook de relatie van bewegen tot verschillende stoornissen komt aan de orde.

Het boek is in ieder hoofdstuk voorzien van duidelijke afbeeldingen van onze hersenen. Ook vind je er enkele afbeeldingen van scans in terug. Op deze afbeeldingen is dan duidelijk te zien wat er in de hersenen voor activiteit ontstaat wanneer je in beweging komt. Dit boek kwam tot stand door middel van vele literatuurstudies; ongeveer 20 bladzijden aan eerder verschenen onderzoeken en titels.

Voor iedereen die dus op zoek was naar een GOED boek om bewegend leren te kunnen onderbouwen: This is it.

Miljoenen artikelen

Laat een reactie achter