Krokodil op weg naar beter; over vluchten

Een prachtig prentenboek over vluchten en thuiskomen. Geschreven en getekend door Yoeri Slegers. Over waarom je soms op de vlucht moet. Over buitengesloten worden, verdraagzaamheid, compassie, vriendschap en gezinshereniging: Krokodil op weg naar beter.

Het verhaal in het kort

Krokodil op weg naar beter

Krokodil op weg naar beter

Krokodil woont op een fijne plek. Hij heeft een fijn huis, fijne buren. Hij heeft het naar zijn zin en is gelukkig. “Het was goed tot het slecht werd”. En toen moest krokodil vertrekken; op zoek naar beter. Het was een gevaarlijk reis, en steeds als hij ergens aankwam en dacht: “Hier kan ik wonen!”, bleek dat hij er toch niet bij paste. Dat de anderen bang voor hem waren, want ja, hij was natuurlijk wel een krokodil!

Tot het moment dat hij wakker wordt, en omringt is door ieniemienie muisjes. Die muisjes zijn niet bang, die sluiten Krokodil in hun hart. Krokodil kan zich weer zo thuis voelen, dat zelfs de rest van zijn familie weer naar hem toe kon komen.

Onze realiteit

Europa, België, Nederland worden overspoeld door vluchtelingen. Steeds meer plaatsen krijgen ‘vluchtelingen toegewezen’. Steeds meer scholen hebben te maken met vluchtelingenkinderen die ook recht op onderwijs hebben. Onbekend maakt dan soms onbemind. Dit boek laat ons op een speelse manier naar de andere kant van de medaille kijken. Juist wanneer je uit een ver land gevlucht bent, heb je een warme plek nodig. Dit prentenboek over vluchten zou warm ontvangen mogen worden in iedere schoolbieb.

Een boek vol compassie, een verhaal dat je recht in het hart raakt. Mooie aanvulling op het assortiment van De Eenhoorn.

Krokodil op weg naar beter achterkant

Meer lezen en bestellen

Laat een reactie achter