Kriebelbeestjes, maar dan anders

Even na de Meivakantie starten we op school met het thema Kriebelbeestjes. In eerste instantie denk je dan aan beestjes uit de natuur. Beestjes die je kunt zien. Maar er zijn natuurlijk ook kriebelbeestjes die je nauwelijks kunt zien, alleen met een vergrootglas. Daarover gaat deze post, met twee toffe out-of-the-box titels voor bij het thema Kriebelbeestjes.

Niet aan dit boek likken*

Niet aan dit boek likken*

Niet aan dit boek likken*
Meer lezen en bestellen

Te grappig. Door de titel is het eerst wat je wilt doen: aan dat boek likken. Het werkt ongeveer net zo als “Denk niet aan een roze olifant. ik herhaal: Denk niet aan een roze olifant”. En dat je dan vervolgens de rest van de dag met een roze olifant in je hoofd zit 😉

In het boek maken we kennis met Miek, ze is een microbe. Op een interactieve manier worden de kinderen uitgedaagd om Miek een reis te laten beleven. Want ze woont in haar eentje in dit boek. En alleen is ook maar alleen. Zo gaat Miek op reis naar de ‘vieze beestjes’ die in je mond wonen, in je kleren zitten,  en bijvoorbeeld in je navel wonen. De tekeningen worden afgewisseld met enorm vergrootte afbeeldingen van de bacteriën die Miek bezoekt, en waar ze vriendjes mee wordt. Want ook voor bacteriën geldt: samen is gezelliger dan alleen!

Dit boek is vertaald door Jan Paul Schutten

Niet aan dit boek likken*
Idan Ben_barak en Julian Frost
Microfotos’s door Linnea Rundgren
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789024582396

Weg met de viezekiezenbeestjes.

Weg met de viezekiezenbeestjes

Weg met de viezekiezenbeestjes.
Meer lezen en bestellen

Een vrolijk kijk- en voorleesboek over tanden en kiezen.
In dit boek van Vivian den Hollander en Natascha Stenvert volgen we een dag in de praktijk van Jula. Jula is tandarts en ontmoet veel kinderen in haar praktijk. Terwijl zij de kinderen vertelt over de vieze kiezen beestjes, maken die viezerikken ook hun eigen verhaallijn. Grappig, want daarmee ga je ze bijna zielig vinden wanneer ze weggepoetst worden. De moraal van het verhaal is duidelijk: wil je goed voor je tanden zorgen, hou dan rekening met wat je eet. En poets het hele tandenpoetslied lang.

Het tandenpoetslied is een toffe bijlage bij dit boek, je vindt de clip op www.kinderboeken.nl/viezekiezenbeestjes

Weg met de vieze kiezen beestjes
Vivian den Hollander
Natascha Stenvert
Uitgeverij Leopold
ISBN 9789021679334

Beide boeken zijn uitermate geschikt om toe te voegen aan je thema Kriebelbeestjes. Juist die andere, en soms verrassende, insteek is een waardevolle aanvulling op de ‘standaard benadering’ van dit thema.

Laat een reactie achter