Het muizenhuis

Velen van jullie zullen Het muizenhuis wel kennen. We maken kennis met Sam en Julia, die leven in hun prachtige muizenhuis. Hun verhaal en dit boek werd zo goed ontvangen, dat er ondertussen 5 prentenboeken van zijn! Sinds kort is er ook een lespakket over Het muizenhuis. Lisette mocht deze uitproberen, en deelt haar ervaringen.

Lespakket bij Het muizenhuis

Daar zitten ze dan…23 kinderen van groep 5 op hun knieën. Vol verwondering bij het deurtje van Het muizenhuis met brievenbus. Wonen Sam en Julia daar echt? Zit er ook post in de brievenbus? Heerlijk, zo onbevangen genieten van de (letterlijk) kleine dingen.

Met dit enthousiasme startte ons project van Het muizenhuis. Les voor les hebben we met elkaar alle stappen doorlopen. De kinderen met hun eigen aantrekkelijke werkboek, de juf met een handige complete handreiking inclusief een link naar passende PowerPoints per les. En nu, 6 weken later, hebben de kinderen zoveel geleerd, zoveel meegemaakt: Herinneringen ophalen en delen met elkaar, keuzes maken, verhalen schrijven, creatief denken, out of the box-denken, materialen verzamelen, overleggen, elkaar helpen, voor elkaar klaar staan en presenteren van hun herinneringen. Wat een gaaf muizenhuis is er onstaan. Trots op wat de kinderen allemaal bereikt hebben met elkaar. 

Een project dat zoveel plezier en vaardigheden brengt in je groep! Een grote dankjewel aan Het muizenhuis. Een dikke aanrader voor iedereen! 

Ook aan de slag

In dit lespakket, voor de groepen 4-6, maken leerlingen aan de hand van een dierbare herinnering hun eigen Muizenhuis-kamer en verhaal, net zoals Karina Schaapman dat doet. Kinderen worden gestimuleerd in hun creativiteit en probleemoplossend vermogen, en leren over het belang van recyclen. Maar het is bovenal een bijzonder en persoonlijk project om nooit meer te vergeten! Onderstaand vind je de inhoud van het lespakket.
Nog meer informatie en een inkijkje in de eerste les kun je bekijken via: https://www.hetmuizenhuis.nl/products/het-muizenhuis-lespakket

De inhoud van het lespakket bestaat uit:

• Een docentenhandleiding met stap voor stap uitleg.
• 32 werkboeken voor de leerlingen.
• Een leuk houten muizendeurtje met post en sleutel voor in de klas.
• Behang, vloertjes, en leuke printjes voor het versieren van je Muizenhuis.
• Knuffeltjes Sam en Julia; de bewoners van jullie eigen Muizenhuis!

Daarnaast zijn online de volgende materialen beschikbaar:

• Toegang tot een exclusieve webpagina voor docenten.
• Presentaties voor het digibord.
• Speciaal voor het lespakket gemaakte video’s.
• Extra downloads om te gebruiken in de klas.
• Toegang tot een besloten groep op Facebook, waar leerkrachten elkaar inspireren, vragen kunnen stellen en tips en foto’s delen van hun Muizenhuis project.

het muizenhuis
PIN dit idee voor later

Laat een reactie achter