Handboeken voor historiehoppers

Uitgeverij De Fontein heeft er goed aan gedaan deze reeks in Nederland uit te gaan geven; de handboeken voor historiehoppers! “Iedereen leert natuurlijk over de oudheid, maar wanneer heb je daar nu echt iets aan? Precies! Tijdens je tijdreisvakantie!”

De opzet van de serie

Hiervoor citeer ik een stukje van het voorwoord: “Het handboek voor historiehoppers werd in 2163 holografisch gepubliceerd door Chrono BV. Het is een zeer complete reisgids voor toeristen die een bezoek plannen aan het oude Rome. Een slordige tijdreiziger heeft een exemplaar van deze handige reisgids achtergelaten in ons eigen tijdperk, waar het werd ontdekt door een Amerikaanse uitgever. Met als resultaat het boek dat je nu in handen hebt.”

Deze serie is dus geschreven in de toekomst, wordt in ons heden gelezen, en gaat over het verleden. Ik zeg mooie kost voor Close Reading sessies 😉

Handboeken voor historiehoppers: Het oude Rome

Handboek voor historiehoppers: Rome

Meer lezen en bestellen

Wanneer je dan af gaat reizen met je tijdmachine naar het oude Rome, moet je wel op de hoogte zijn van een aantal gevaren die daar op de loer liggen. Zo staat Rome met enige regelmaat in lichterlaaie, vinden er overstromingen plaats, heerst er geregeld hongersnood, heersen er de meest uitgestorven ziektes, en moet je er goed voor zorgen dat de inwoners van de stad niet boos op je worden. Want dan breng je het er niet goed vanaf in dit tijdreis avontuur. Wanneer je dat allemaal voor lief neemt, dan is er niks aan de hand, en kun je in de tijdreiscapsule stappen die je de wondere wereld van het Rome van vroeger laat zien.

De opzet van dit boek is tof bedacht. Doordat er geschakeld wordt van tijd, en de auteur de lezen spannende dingen laat beleven, zullen de kinderen zeer geboeid blijven tijdens het lezen. Tevens nodigt deze schakeling tussen verschillende tijden de kinderen uit om zeer alert te blijven op wat ze lezen. Wanneer je dan klaar bent met het reizen in Rome, kun je weer in de tijdreiscapsule stappen en op reis gaan naar

Handboeken voor historiehoppers: Het oude Griekenland

Handboek voor historiehoppers: Griekenland

Meer lezen en bestellen

Want ook daar is genoeg te beleven! Gelukkig word je eerst op de hoogte gebracht van de beginselen van tijdreizen.

Allereerst begint de tijdreis in het oude Athene, waar je kennis maakt met haar meest beroemde inwoners, je kunt zien waar je het beste kunt winkelen, en waar je leer wat hot is en wat not. Dagenlang kun je er doorbrengen in het oude Athene, maar Sparta is natuurlijk ook een toffe stad om te bekijken. Zo worden er ook verschillende veldslagen uit de doeken gedaan, is er een heel hoofdstuk geweid aan Alexander de Grote en herbeleef je de val van het Griekse rijk alsof je er zelf bij was. O, wacht! Dat was je natuurlijk ook!

Deze serie zal bij de kinderen uit je bovenbouwgroep zeker tot de verbeelding spreken. Ook zullen ze zich af en toe achter de oren krabben: Is dit allemaal echt gebeurd? Jazeker! Alle verhalen die erin staan zijn waar gebeurd. En de verhalen over de toekomst? Daar zul je je glazen bol voor moeten raadplegen 😉

Briljante nieuwe serie voor kinderen die gek zijn op geschiedenis, of die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken om meer over de geschiedenis te lezen. Briljant bedacht door Jonathan W. Stokes en goed naar het Nederlands vertaald door Anne Douque.

Cadeauwinkel

Laat een reactie achter