Bordspel woorden lezen

Door Julie: In deze post vind je maar liefst 2 keer een bordspel waarbij het lezen van woorden centraal wordt gesteld. 1 Bordspel voor groep 3, en 1 bordspel voor groep 4.

Bordspel woorden lezen groep 3

Bordspel groep 3

De leerlingen in groep 3 hebben na de vakantie bijna alle letters geleerd! Met dit bordspel kunnen de leerlingen heel leuk alle letters herhalen door verschillende woorden te lezen. De leerlingen starten vanzelfsprekend bij nummer 1 en gooien met de dobbelsteen. Als ze op een vakje komen lezen ze wat daar op staat. Soms staat er iets zoals: “gooi nog een keer” of “sla een beurt over”. Op de meeste vakjes staat een rijtje met vier woordjes om te lezen. Zo leren de kinderen op een leuke manier de woordrijtjes lezen! Er is geen finish, dus de tijd bepaald hoe lang de kinderen het spel spelen.

Bordspel woorden lezen groep 4

Bordspel groep 4

De leerlingen in groep 4 (van de scholen die werken met Staal) zijn druk bezig met het leren van de verschillende categorieën. Met dit bordspel herhalen de leerlingen de verschillende categorieën op een leuke manier. De bedoeling is dat ze beginnen bij nummer 1 en daarna dobbelen met de dobbelsteen. Ze lezen de woordjes die op het vakje staan waar ze uitkomen. Op sommige vakjes staat: “sla een beurt over” of “gooi nog een keer”, dan hoeven ze natuurlijk geen woordrijtje te lezen. Als de leerlingen de woordjes gelezen hebben, vertellen ze aan de anderen die meedoen aan het spel bij welke categorie al deze woorden horen. Als ze dit goed hebben krijgen ze een fiche. Wie aan het einde van de tijd de meeste fiches heeft, heeft gewonnen. Er is geen finish, dus de tijd bepaald hoe lang de kinderen het spel spelen.

Voor beide bordspellen geldt dat je ze hieronder kunt downloaden in 1 document, inclusief de spelregels en voor groep 4 het antwoordenblad van de verschillende categorieën.

Blij met ons aanbod? Wanneer je via onze Bol-links een keer een bestelling doet, ontvangen wij een kleine commissie, terwijl het jou niks kost

Sale (NL)Sale (NL)

Bordspel woorden lezen gr 3 en 4