Apedruk en Even lekker niks

Enige weken geleden kreeg ik Even lekker niks van uitgeverij Gottmer binnen. Afgelopen zaterdag was daar ook Apedruk van uitgeverij Leopold: het duo was compleet! Beide boeken hebben een totaal andere benadering, maar de moraal is hetzelfde: we leven in een drukke wereld. Soms worden al die prikkels even teveel. Dan is het fijn wanneer je een rustige plek (bij jezelf) hebt, waar je je even terug kunt trekken.

Even lekker niks

Even lekker niks

Meer lezen en bestellen €17,99

Versjes van Bette Westera, illustraties om bij weg te dromen van Ruth Hengeveld, en de fijne stem van Ageeth de Haan op cd. Een gouden trio!

Dit mooie boek bestaat uit 12 versjes. Het zijn lieflijke, rustige versjes. De illustraties sluiten naadloos aan bij deze stijl. Over dit boek moet je niet schrijven, dit boek moet je lezen, en voelen, en de muziek wil je horen.

Ik heb een fijne, ondernemende kleuterklas. En soms hebben we het met zijn allen nodig om even tot rust te komen. Zeker wanneer we weer eens knetterhard gewerkt hebben bijvoorbeeld. Het is dan heerlijk om op je stoel of op de grond te hangen, je ogen dicht te doen, en lekker te luisteren naar een versje, en vervolgens naar het bijbehorende liedje. Duim in de mond (sommigen), en genieten maar!

Apedruk

Apedruk

Meer lezen en bestellen
€14,99

Het idee voor dit boek ontstond toen de schrijver naar een groep mantelbavianen aan het kijken was in de dierentuin, in Brooklyn, New York. Mantelbavianen leven in luide, grote families langs de zuidkust van de Rode Zee. Maar ook in New York, en zeker ook in veel Nederlandse plaatsen, leven mensen met veel op een klein oppervlak. Hierdoor zijn er veel prikkels te verwerken. In dit mooie prentenboek zie je hoe het Luna, de kleinste baviaan van de groep, allemaal even teveel wordt. Altijd zoveel anderen. Altijd zoveel herrie. En altijd zoveel gepluk.

Ze besluit weg te lopen bij de groep. Onderweg stoot ze haar voet, en op hetzelfde moment komt ze een hagedis tegen. Een hagedis die he-le-maal-niks aan het doen was. Ze sluiten een vriendschap. De hagedis leert Luna om niks te doen, en gewoon even lekker met zichzelf te zitten. Aan het einde van de dag gaat Luna weer naar huis, naar haar drukke familie, die allemaal heel blij zijn om haar weer te zien. En Luna? Die deed ‘s avonds heerlijk haar oogjes dicht, en dacht aan haar vriendje de hagedis. “Ik ben er altijd.”

Mooi boek dat je kunt voorlezen om kinderen de rust bij zichzelf te laten vinden. Laat de kinderen onder dit verhaal lekker liggen, of zitten op een plek die ze fijn vinden. Misschien willen ze hun ogen ook wel dicht doen, om lekker even weg te dromen tijdens een drukke dag.

Laat een reactie achter