Boekpromotie – de voorkant van het boek

Vandaag kocht ik 50 Jaar Gouden Penselen, een kaartenset bestaande uit 51 ansichtkaarten. Mijn brein ging aan met werkvormen die ik allemaal met die kaarten zou kunnen doen. En die ideeën bleven maar komen, ook voor kaften van boeken die (nog) geen gouden penseel gewonnen hebben. Daarom vind je in dit bericht een dubbele download:
Werkvormen voor bij de kaartenset, en werkvormen die je bij voorkanten van ieder boek uit kunt voeren.

Aan de slag met de boekpromotie

Er zijn veel manieren om over boeken in gesprek te gaan. De meest voor de hand liggende is daarbij het inhoudelijke gesprek over de inhoud van het boek. Hoe waardevol is het echter ook om over de kaft (voorkant en achterkant), de inleiding of eerste paar pagina’s en eventuele schutbladen het gesprek aan te gaan!

In deze download staat de voorkant van het boek centraal. In de loop van de maand zullen er ook downloads komen die je voor de achterkant, voor de eerste bladzijden en voor eventuele schutbladen kunt gebruiken.

Nieuwe titels

Deze download is special geschikt om leerlingen in aanraking te laten komen met boeken die ze nog niet kennen, die net uitgekomen zijn. Afhankelijk van welke mening ze vormen over de verschillende titels, kun je dan ook deze titels aanschaffen voor je groep. (Wanneer je daar deze link voor gebruikt, ontvang ik een kleine commissie terwijl het jou niets kost). In de bijlage zijn zo’n 20 voorkanten van boeken toegevoegd die ik recent gelezen heb en echte aanraders vind, en/of die jullie aangeraden hebben.

Ik wens je veel plezier met de download, en waardeer het erg wanneer je een foto deelt via de socials wanneer je met de download aan de slag gaat! @onderwijswereld

Laat een reactie achter