Boekpromotie: cadeautje!

Weet je dat je boekpromotie ook prima kunt combineren met groepsvorming! Het schooljaar is inmiddels goed onderweg, en je mag er van uitgaan dat de leerlingen elkaar inmiddels beter hebben leren kennen. Is dit nog niet het geval, zet dan goed in op groepsvormende activiteiten zoals voor iedere fase beschreven zijn in de Wijzer in Groepsvorming.

Groepsvorming combineren met leespromotie

Wanneer de kinderen elkaar beter leren kennen, krijgen ze ook beter inzicht in welke boeken ze passend vinden voor de verschillende klasgenoten. Hoe mooi is het dan die klasgenoot een keer te verrassen met een boekcadeau!
Laat het betreffende boek gezellig inpakken (in het voorbeeld is dat met cadeaupapier, maar je kunt natuurlijk ieder (rest)papier hiervoor gebruiken), en laat de leerlingen op het cadeaulabel schrijven waarom ze dit boek echt passend vinden voor de betreffende leerling.

De cadeaulabels kun je onder aan deze post gratis downloaden. Leuk wanneer je een foto deelt als je met deze werkvorm aan de slag bent gegaan! @onderwijswereld op insta.

Secret Santa of Secret Sint

Maak er een verbindende activiteit met je team van door tijdens de Sint/Kerst periode er een Secret Santa of Secret Sint activiteit van te maken!

Hoe?

  • Zorg dat directie €20 per persoon faciliteert. Dit kan weggeschreven worden onder boeken/vakliteratuur;
  • Download de lootjes hieronder;
  • Schrijf korte informatie over jezelf op het lootje;
  • Trek de lootjes;
  • Verras je collega binnen een afgesproken periode met het boek-cadeau!

Kan de collega raden van wie ze het cadeau gekregen heeft?

Veel (lees)plezier gewenst!

Laat een reactie achter