Lerarentekort: Staken? JA! Een positief geluid? JA

We kampen momenteel met een enorm lerarentekort dat de komende jaren alleen maar zal groeien en groeien. Er is veel loos in het onderwijs. Er is ook veel mooi in het onderwijs. Lubach gaf het al aan: wanneer er over 5 jaar een tekort is van ruim 6500 leerkrachten, dan moeten we er NU voor zorgen zoveel mensen extra te motiveren om leerkracht te worden!

Stront aan de knikker

Het zal je niet ontgaan zijn dat afgelopen weekend een rollercoaster is geweest in onderwijsland. Eigenlijk zijn de afgelopen jaren dat geweest. Het lerarentekort wordt groter en groter, en wanneer ik nu luister naar het live debat over de onderwijsbegroting, dan vraag ik me ten zeerste af waar sommige bewindslieden hun positiviteit vandaan halen. Of noem het naïviteit. Want nu doen alsof er niks meer aan de hand is, is de nekslag voor ons onderwijs. Daarom is het goed dat we wederom de straat op gaan, en dat blijven doen. Hiermee laten we namelijk zien dat we een sterke beroepsgroep zijn, en op durven komen voor onze beroepsgroep. Een sterke beroepsgroep is aantrekkelijk voor aanstaande leerkrachten!

Trots

Wanneer we niet trots op ons werk zouden zijn, en er geen genoegen uit zouden halen, zouden we nooit de moeite nemen de straat op te gaan om een vuist te maken tegen het lerarentekort. Die betrokkenheid bij ons werk, is voor velen de drijfveer herrie te blijven maken op momenten dat dat nodig is. Minstens zo belangrijk is het, om ook te laten zien wat er mooi en aantrekkelijk is aan ons vak. Want de dingen die wij zo leuk aan ons vak vinden, zijn ook aantrekkelijk voor aanstaande leerkrachten.

Posterserie

Daarom komt Onderwijswereld-PO met een (groeiende) posterserie. Met teksten die jullie zelf aangeleverd hebben, of die we zelf samengesteld hebben. Hang ze op, deel ze via social media, verspreid ze onder je ouderpopulatie. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat we niet alleen een kritisch, maar ook een positief geluid laten horen. Hieronder de afbeeldingen, en de links naar de PDF-bestanden. De afbeeldingen kun je gebruiken voor digitale doeleinden. De PDF bestanden zijn geschikter om op groot formaat te printen. Wanneer je ze gebruikt op social media, gebruik dan de #wordleerkracht, en tag Onderwijswereld-PO. Vinden we leuk!

WIJ STAKEN OMDAT WE HEN OOK EEN MEESTERJUF GUNNEN

WIJ GEVEN DE KINDEREN EEN KLEURRIJKE TOEKOMST

OMDAT KINDEREN OP JE KUNNEN REKENEN

kinderen zijn onze topprioriteit

juf ik dacht dat het moeilijk was

Aangevuld met kritische noten

Leuk dat er ook vraag is naar kritische posters! Wil je meer teksten? Laat een berichtje achter, en wellicht maken we bij jouw tekst ook een poster.

DEGENE DIE OP JE GELD PAST

Het kleinere formaat vind je onderaan deze pagina

Ben je blij met onze website? Via Onderwijswereld-PO.nl kun je bestellen bij Bol. Geeft ons een kleine commissie, terwijl het jou niks extra kost ?

SintSint

 

 

Laat een reactie achter