Altijd Onderwijs

Door Jaimy: Omdat wij goed onderwijs willen voor onze kinderen, altijd. Iets kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Een basis leggen voor de rest van hun leven. Dat is wat wij als mensen uit het onderwijs doen. En is het niet fantastisch dat wij dat elke dag weer kunnen doen? En is het niet ontzettend zorgelijk dat wij nu niet met zekerheid kunnen zeggen dat wij over een paar jaar alle kinderen nog steeds goed onderwijs kunnen bieden. Over onze start van AltijdOnderwijs.

Lerarentekort

De discussie rondom het staken laaide ook bij ons op school op. Het blijft iets persoonlijks en ik respecteer de mening van een ieder hierin.
Toch vind ik bij de laatste stakingen dat de nadruk vooral werd gelegd op het salaris en de werkdruk. Ja, ik vind het zeker ook onterecht dat wij als HBO-geschoolde mensen 30% minder verdienen. En ook aan die werkdruk kan zeker wat gedaan worden. Maar waar ik mij echt zorgen om maak is het lerarentekort. Klassen die naar huis worden gestuurd omdat er geen vervanging is voor hun zieke juf, de formatie die niet op tijd rond is en zelfs scholen die hun deuren moeten sluiten.

Werken in het onderwijs

Jaimy startte haar initiatief #AltijdOnderwijs

Het leraarschap komt de afgelopen tijd vooral in beeld doordat er wordt gestaakt. Doordat de mensen uit het onderwijsveld ontevreden zijn. En terecht. Maar hoe kunnen wij nou laten zien dat wij in een geweldige sector werken? Dat wij elke dag met hart en ziel werken en dat wij dat ook willen blijven doen? Met een enthousiast team zijn wij AltijdOnderwijs gestart. Voor ons staat maar één doel centraal en dat is om Nederland te laten zien hoe leuk het is om in het onderwijs te werken.

Wij willen aandacht vragen voor het leraarschap en een positief signaal uitzenden om meer studenten te enthousiasmeren om de PABO te gaan doen. Want dat is wat we nodig hebben. Geschoolde juffen en meesters. Mensen die, net als wij, hun werk met passie doen en ervoor zorgen dat er ook over een paar jaar goed onderwijs wordt gegeven.

Doe je mee met AltijdOnderwijs?

Wij maken ons oprecht zorgen over de aanwas van nieuw personeel en willen op een positieve manier, via Facebook en YouTube, met hulp van iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt, laten zien waarom het onderwijs een prachtig werkveld is. Doe jij ook mee? #AltijdOnderwijs

Disclaimer: Jaimy is AltijdOnderwijs gestart los van Onderwijswereld-PO. Wij brengen dit initiatief dmv haar blog graag onder de aandacht.

Ben je blij met onze website? Via Onderwijswereld-PO.nl kun je bestellen bij Bol. Geeft ons een kleine commissie, terwijl het jou niks extra kost ?

SintSint

1 reactie

  1. Mar op 15 november 2019 om 14:42

    Beste Jaimy, heel goed initiatief. Ik wil hier nog iets aan toevoegen en dat is de mindset van leerkrachten. Ik heb zelf vorig jaar na zeer goede overwegingen de overstap gemaakt als zij-instromer naar het onderwijs. Bij sollicitaties kreeg ik vooral te horen of ik er echt wel goed over had nagedacht en dat de werkdruk hoog is. Over het laatste zou ik zeggen loop eens mee in het bedrijfsleven. De eerste vraag is zeer irritant als je dit zelf al uitvoerig voor jezelf op een rijtje hebt gezet. Daarnaast is mij een paar keer een plek beloofd en bleek puntje bij paaltje toch opeens iemand met een bevoegdheid lastminute te hebben gesolliciteerd en kon ik weer op zoek naar een plek op een andere school.

    Daarnaast de mening van leerkrachten en directie over het zij-instroomprincipe. Ja het is mogelijk om gelijk voor de klas te staan (heb ik uit eigen ervaring meegemaakt). Als je maar de juiste mindset hebt en aanvoelt wat nodig is in een klas.

    Al met al ben ik aan alle kanten tegengewerkt, zowel door pabo’s als schooldirectie. En heb ik na een jaar besloten om de pabo niet te volgen en weer terug te gaan naar het bedrijfsleven. Waar ik met mijn WO opleiding en zo’n 10 jaar werkervaring overigens minder verdien dan een po-leerkracht. Dus het feit dat daarom wordt gestaakt is sowieso belachelijk. Het enige waar ik op zou inzetten is het passend onderwijs, want ja dat vreet tijd.

    Wie weet waag ik over een paar jaar nog een poging, maar voor nu is mijn motivatie tot het vriespunt gedaald.

Laat een reactie achter