‘Levensechte’ groeipuzzel schildpad

Groeipuzzel MET augmented reality

Een puzzel die tot leven komt, dat is de dierengroeipuzzel van Rolf. Dat komt door het gebruik van de techniek ‘Augmented Reality’. Dat houdt in dat je, via een gratis app, tijdens het maken van de puzzel videobeelden te zien krijgt van de dieren die centraal staan in je puzzel. Er zijn vier groeipuzzels te verkrijgen: een schildpad, een kikker, een vlinder en een lieveheersbeestje. De puzzels liggen in een houten lijst van 28 x 28 cm en bevatten ieder vier puzzels, oplopend van 9, 16, 25 en 36 stukjes per laag. Elke laag is een stap in de levenscyclus van het betreffende dier. Mijn kleuter en ik mochten de groeipuzzel van de schildpad uitproberen.

Scannen met de app

groeipuzzel
Met de groeipuzzel komt de
schildpad tot leven!

Wat meteen opvalt zijn de mooie kleuren van de puzzel. Vooral de bovenste laag heeft een mooie blauwe zeekleur. Nadat we alle stukjes eruit hadden gehaald, zijn we aan de slag gegaan. De formaten van de stukjes zijn goed uit elkaar te houden, maar het is op zich wel handiger om ze even bij elkaar te leggen. Na het maken van de eerste laag pakten we de telefoon erbij (kan uiteraard ook op een tablet) en openden we de app. Als je de puzzel dan scant, dan zie je beelden van een schildpad. Zo gaat dat bij iedere laag. Je ziet bijvoorbeeld een schildpad die eieren legt, schildpadjes die over het strand richting de zee kruipen en schildpadden die in de zee zwemmen. Na het maken van de laatste, moeilijkste laag, krijg je een korte quiz te zien waarin je kunt testen of je nu meer weet over schildpadden. Je krijgt dan steeds twee keuzes en moet op het juiste plaatje tikken. Dit kunnen kleuters helemaal zelf doen. Leuk gedaan!

Veel mogelijkheden met de groeipuzzel

groeipuzzel
Test je kennis
met de quiz!

Deze puzzel is heel geschikt voor het oefenen van het ruimtelijk inzicht van kleuters. De combinatie met het leren over de levenscyclus van dieren is mooi! Door het gebruik van de app krijgt het puzzelen een heel nieuwe dimensie, die mijn kleuter erg aansprak. Deze puzzel is goed zelfstandig te maken voor kleuters, maar door het samen te doen met juf of ouder creëer je ook veel kansen voor het vergroten van de woordenschat en kennis over de natuur. Als verwerking is er op de website van Rolf ook nog een inspiratieblad te vinden met daarop verschillende activiteiten rondom schildpadden. Kortom, mooie puzzels met veel mogelijkheden!

Tip: Er is eventueel ook een afdekplaat bij te bestellen, als je niet wilt dat de stukjes eruit kunnen vallen.

Rolf groep

Je kunt bij de Rolf groep nu ook zelf een account aanmaken. En dat is handig, want dan kun je gewoon achter de schermen meekijken naar de prijzen en/of zelf bestellen! Je vindt de link naar de webshop HIER.

Laat een reactie achter