En toen: kastelenpuzzels

10 Kastelenpuzzels: vind jij de verschillen?

Anouk haar laatste download voor Onderwijswereld-PO. Ze gaat hierna heerlijk genieten van haar zwangerschap en moederschap. Anouk: dank voor al het moois dat je voor ons, en alle collega’s gemaakt hebt!

Kastelenpuzzels

Anouk ontwierp 10 verschillende kastelenpuzzels. Het venijn zit hem in de details: vlaggen die op een andere plek zitten, een poort die er anders uitziet, kleine kleurverschillen. Het geeft de meeste uitdaging om alle puzzels tegelijk uit te leggen. Maar je kunt natuurlijk differentiëren naar behoefte!

Doel: ruimtelijk oriëntatie 

Voorbereiding: print de download tweemaal. Elk kasteel blijft 1x een geheel welke dienen als voorbeeld. De andere kastelen worden losgeknipt over de rechte, verticale lijnen en dienen als puzzelstukken. 

1. Voorbeeld namaken

De kinderen kijken naar het voorbeeld en zoeken de juiste puzzelstukken. Hierbij letten zij o.a. op vormen en kleur en details zoals vlaggetjes en ramen. 

2. Spiegelen

Door de voorbeelden door het midden van de poort los te knippen, kunnen de kinderen de kastelen afmaken door te spiegelen. Zo oefenen zij met symmetrie. 

3. Omschrijven

Leg alle 10 de puzzels neer. Werk in 2-tallen. Laat de leerlingen in hun hoofd een puzzel uitkiezen en deze omschrijven. Lukt het de ander om het juiste kasteel te vinden? Voeg eventueel de tijd als extra moeilijkheid toe.

Wanneer je de kastelen liever kleiner dan A4 hebt, zet je printerinstellingen dan op 2 pagina’s op 1! Je vindt de download onderaan de pagina.

kastelenpuzzel
PIN voor later!

Laat een reactie achter