Kinderboekenweek 2021 lespakket

Net als afgelopen jaar maakte Dientje Goebert-Sanders (teksten, lees- en drama-activiteiten) samen met Hans van Eerden (muziek) en Maartje Sanders (verrijkingsopdrachten) een prachtig, kant en klaar, en als kado voor jullie GRATIS lespakket, WIE-WOE-WA WAT IK WORDEN WIL, bij de Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. Onderstaand een overzicht van dit pakket. onderaan de pagina kun je het gehele pakket als pdf gratis downloaden. Het lied vind je in een instrumentale en een meegezongen versie samen met de bladmuziek (ook voor Boomwhackers!) via de gedeelde Google-drive. We wensen jullie enorm veel leesplezier met dit pakket, en vinden het leuk wanneer je er iets over wilt delen via je socials wanneer je het pakket gebruikt!

Inhoud van het lespakket Kinderboekenweek 2021

Tijdens de Kinderboekenweek ligt de nadruk op het lezen, en op het leesplezier. Alle activiteiten in dit lespakket, WIE-WOE-WA WAT IK WORDEN WIL, werken ondersteunend aan dit doel. Je vindt in dit lespakket onderstaande activiteiten:

  • Het lied voor de Kinderboekenweek;
  • Muzikale lestips ‘Misschien word ik wel’;
  • Speel het lied mee op boomwhacker en/of triangel (deze bladmuziek in bijlage);
  • Theaterlezen voor de groepen 1 tot en met 8 (inclusief tekst);
  • Verwerkingen bij het theaterlezen;
  • 80 dramakaartjes incl diverse lestips;
  • Verrijkingskatern ‘Beroepen van de toekomst;
  • Verwerkingen in deze katern volgens het TASC-model, de taxonomie van Bloom en 9 Denksleutels;
  • Leestekst (informatief) Beroepen van de toekomst.

We mogen allemaal heel blij zijn met deze belangeloze bijdrage van deze drie kanjers: Dientje Goebert-Sanders, Hans van Eerden en Maartje Sanders. Maak er een prachtige Kinderboekenweek van. En blijf ook de rest van het schooljaar volop aandacht besteden aan lezen en leesplezier! Je vindt de muziek en de bladmuziek voor de boomwhackers hier: https://drive.google.com/drive/folders/1Z_jcoVsc4g0aHMLUSVDwX0x3aw5sQM42?usp=sharing

Het volledige lespakket, WIE-WOE-WA WAT IK WORDEN WIL, vind je onder de uitgelichte afbeeldingen.

Kinderboekenweek 2021 lespakket
Kinderboekenweek 2021 lespakket
Kinderboekenweek 2021 lespakket

Heb je (nog) geen boomwhackers? Ze zijn echt geweldig. Je kunt ze bestellen via je schoolleverancier, of via deze link (BOL). Dan heb je ze binnen 2 dagen in huis!

Laat een reactie achter