Op reis naar Breinstein

Door Sylvia: Als liefhebber van bewegen in en rond de klas, zou je niet meteen bij mij denken aan lezen. Maar hoewel ik kinderen graag in beweging zie, zie ik ze ook graag met een boek! Boekpromotie vind ik ontzettend belangrijk en de Kinderboekenweek vind ik dan ook een hele leuke periode in het jaar. Daarnaast is het thema dit jaar ook te gek, aangezien reizen een van mijn grote hobby’s is! Ga mee op reis naar Breinstein!

Er zijn natuurlijk heel veel boeken te vinden die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar, maar ik wilde er ook graag nog eentje delen. Ik heb het boek nog niet op andere ‘Kinderboekenweeklijstjes’ zien staan, dus ik denk dat het een toevoeging kan zijn. Het boek is pas dit jaar uitgekomen en omdat die over zowel reizen als over mijn stokpaardje in het onderwijs (ja, het bewegen) gaat, moest ik deze tip natuurlijk met jullie delen!

Professor S. en de verslaafde koning: die van Breinstein

Professor S en de verslaafde koning bestellen: €15,99

Dus, mijn tip voor de Kinderboekenweek dit jaar: Professor S. en de verslaafde koning. Dit boek is door meerdere mensen geschreven, maar de bekendste naam op de kaft is voor mij Erik Scherder. Die ken je misschien wel van de lezingen en colleges die hij geeft over de werking van de hersenen. Mocht je hem nog nooit hebben horen spreken: op YouTube is genoeg van hem te zien. Super leuk om eens te bekijken op een druilerige zondag.

Terug naar het boek: in dit boek legt Erik Scherder aan kinderen uit hoe je hersenen nou eigenlijk werken en waarom bewegen zo ontzettend belangrijk is. Hoofdpersonen Brian en Zhé gaan in Breinstein, een land in de toekomst, op zoek naar de opa van Zhé. In Breinstein komen ze allerlei mensen tegen, die delen van de hersenen vertegenwoordigen. In Breinstein is een probleem: de koning is namelijk verslaafd aan videogames en er wordt veel te weinig bewogen. Wat de gevolgen daarvan zijn, wordt duidelijk in het boek…

Het is voor sommige kinderen denk ik best een pittig boek, want de namen van de personen die in het boek voorkomen zijn niet de makkelijkste, maar het boek is zeker geschikt voor kinderen uit de bovenbouw (en volwassenen) die op een ontspannen manier op reis willen gaan in de hersenen.

Heel veel leesplezier en een ontzettend fijne Kinderboekenweek toegewenst!

Aanvulling

Alle andere posts over de Kinderboekenweek vind je hier op een handige verzamelpagina.

 

Ben je blij met onze website? Via Onderwijswereld-PO.nl kun je bestellen bij Bol. Geeft ons een kleine commissie, terwijl het jou niks extra kost 😉

GezondheidGezondheid

2 reacties

  1. Jacqueline Siebbeles op 2 oktober 2019 om 07:42

    Super veel dank voor deze tip! Ga ‘t boek zeker lezen en laten lezen.

  2. Joost op 3 oktober 2019 om 12:05

    Superbedankt voor deze tip. Bij DWDD vind ik Scherder altijd erg boeiend en nu ik weet dat hij ook een kinderboek gemaakt heeft, ga ik het zeker aanschaffen! Dankjewel Sylvia!

Laat een reactie achter