Verzamelpagina Kinderboekenweek

Door Esther: De afgelopen weken hebben we veel posts geweid aan de Kinderboekenweek die morgen van start gaat. Wat een leuk thema: Reis mee! Om het jullie makkelijker te maken alle informatie te vinden, deze verzamelpagina.

Veel informatie via de bloghop

Via de bloghop, hop je langs 6 verschillende sites. Vanuit Onderwijswereld hop je door naar achtereenvolgens Juf Inger, Juf Julie, juf Judith, juf Femke en de Kinderboekenjuf. Je vindt onderweg zoveel ideeën dat je er voor iedere dag van de Kinderboekenweek voldoende aan hebt.

Kinderboekenweek Kletspot

Kletspot Leesspel

Zelf ontwierp ik voor jullie een Kletspot. Kennen jullie m nog van Moederdag en Vaderdag? Nu dezelfde vorm alleen dan om in te zetten als alternatief voor een boekverslag. Laat je leerlingen lekker met elkaar praten over wat ze gelezen hebben. Zo motiveren en inspireren ze elkaar! Gratis download!

Smartgames bij de Kinderboekenweek

Heerlijke spellen voor in de klas: Smartgames! We zochten voor jullie een aantal toffe spellen, en legden daarbij de link met (kern)titels voor de Kinderboekenweek. Best of both worlds! Smartgames deel 1, en Smartgames deel 2

Lekker lezen

Daar draait het natuurlijk om bij de Kinderboekenweek he; leesmotivatie! We zetten voor jullie heel wat titels op een rij, die allemaal passen bij het thema Reis Mee. Stuk voor stuk pareltjes! Hier vind je 6 titels, hier nog eens 4.

Juf Femke

Hoe tof dat juf Femke niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Onderwijswereld blogt. Speciaal voor jullie maakte ze de post 10 Ideeën bij de Kinderboekenweek.

Bewegend leren en je hersenontwikkeling

Onze bewegend leren specialist, Sylvia, schreef voor jullie een blog over Professor S. en de verslaafde koning. Een reis naar Breinstein. Aanrader!

Ben je blij met onze website? Via Onderwijswereld-PO.nl kun je bestellen bij Bol. Geeft ons een kleine commissie, terwijl het jou niks extra kost 😉

GamesGames

Laat een reactie achter