Rekenen met de Bee-Bot

Door Anouk: De Bee-Bot is in mijn groep toch wel een van de favorieten. Met de Bee-Bot werken kinderen aan de beginselen van het programmeren en zijn zij bezig met ruimtelijk inzicht. De opdrachtkaarten geven aan waar de Bee-Bot naartoe moet. Om de Bee-Bot daar te laten komen, geven de kinderen commando’s die zij om de Bee-Bot invoeren, alvorens zij hem laten rijden. Hoe spannend om te kijken of de Bee-Bot daadwerkelijk op de juiste plaats komt?! Met deze kaarten kunnen de kinderen rekenen met de Bee-Bot

Deze kaarten die ik voor jullie heb gemaakt, zijn in te zetten om aan de rekenontwikkeling te werken. De kaarten zijn te gebruiken bij het domein getaloriëntatie en bewerkingen.

De opdrachtkaarten voor rekenen met de Bee-Bot

De opdrachtkaarten geven + en – sommen weer. De kinderen kunnen de aantallen met concreet materiaal wegleggen, erbij leggen en wegpakken. Door te tellen weten de kinderen de uitkomst en kunnen zij de Bee-Bot hier naartoe sturen. Als het kind het kaartje omdraait, kan hij zelf controleren of hij de Bee-Bot naar het juiste antwoord heeft gestuurd!
Sommige kinderen kunnen het misschien al wel zonder concreet materiaal.
Kinderen kunnen ook eigen opdrachtkaartjes maken voor zichzelf of voor een klasgenoot!

Meer mogelijkheden met de Bee-Bot mat

  • Laat 1 kind een cijfer zeggen en het andere kind ernaartoe rijden;
  • Stop een aantal blokjes onder een doek, laat een kind voelen, tellen en naar het cijfer rijden;
  • Laat een kind met 1 of 2 dobbelstenen rollen en naar het cijfer van de aantal gegooide ogen rijden;
  • Laat 1 kind naar het cijfer 1 rijden, wie weet er wat er na de 1 komt? En zo samen de telrij afmaken.   

Laat een reactie achter