Reeksen leggen thema winter

Door Amanda: Bij ons in de kleuterklas werken ze op dit moment met het thema pinguïns en ijsberen. Ik kreeg toen als idee om reeksen te maken. Vorig jaar had ik ook reeksen gemaakt maar dan met het thema herfst. Nu met pinguïns en ijsberen, of thema winter. Maar het moest ook wel een doel hebben vond ik, dus bedacht ik om vormen er in te zetten. Op deze manier zijn de kinderen bezig met volgorde leggen maar ook met de vormen. Ze moeten namelijk goed kijken welke vormen ze moeten neerleggen.

Verschillende spelmogelijkheden van Reeksen Leggen

Dit spel kan je op verschillende manieren spelen.

  • Je kunt 10 kinderen elk een reeks neerleggen. Ze krijgen een kaarten en die moeten ze na leggen.
  • Dit kan natuurlijk ook als individueel spel gespeeld worden.
  • Bingo met 3 leerlingen: 2 leerlingen hebben ieder 5 kaarten en de 3de speler rolt met de dobbelsteen en vertelt welke vorm erop staat en welk dier ze mogen pakken. Daarna geef je iemand weer de beurt voor de dobbelsteen. Gebruik hiervoor een vormendobbelsteen.
  • Raad je plaatje: De kinderen zitten als tweetal naast elkaar. Er liggen drie kaarten voor hen. De oudste leerling omschrijft voor de jongste leerling een bepaalde kaart. De jongste leerling moet raden over welke kaart dit gaat. Wanneer het geraden is, wissel je van beurt.

In de download vind je 10 kaarten die je kunt gebruiken in de klas. Even printen, lamineren, knippen, klaar!

reeksen leggen 1
reeksen leggen 2
reeksen leggen 3
PIN voor later

Laat een reactie achter