Creatief met de I-pad

Tekst dank aan De Rolf groep: Creativiteit is een belangrijke vaardigheid voor kinderen om te ontwikkelen. In het Gallup onderzoek uit 2019 wordt zelfs gesteld dat creativiteit tijdens het leren positieve en essentiële resultaten voor leerlingen oplevert. Dit kun je als leerkracht nog verder verbeteren door het volledige potentieel van technologie te benutten.

Maar hoe kan technologie helpen bij het ontwikkelen van creativiteit?

Eveline Kaleveld, Apple Learning Specialist bij de Rolf groep: “De iPad is supergeschikt om technologie en creativiteit met elkaar te verbinden. Ik geef je een paar voorbeelden om te laten zien hoe technologie helpt bij het ontwikkelen van creativiteit.”

Creatief met de I-pad

Voorbeeld 1: Digitale collage

Stel je voor dat je de kinderen voor geschiedenis een collega wilt laten maken over het leven van Anne Frank. Door hier technologie aan toe te voegen kunnen kinderen creatiever te werk gaan en een digitale collage maken met bijvoorbeeld foto’s, video’s, audio en tekst.

Creatief met de I-pad

Voorbeeld 2: Stel je voor met een online silhouet

Laat kinderen een silhouet maken met de iPad. Laat ze symbolen invoegen waarmee ze zich kunnen voorstellen. Dit is meteen een leuke kennismakingsactiviteit voor het nieuwe schooljaar ?.

Voorbeeld 3: Maak een stripverhaal

Voor taal kun je denken aan een opdracht om kinderen een stripverhaal te laten maken. Natuurlijk kun je kinderen dit laten tekenen op het voorbeeldblad van de methode die je gebruikt. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze dit net even op een andere manier te laten doen. Bijvoorbeeld door de personen uit de strip met klei te laten maken. Vervolgens maken ze van elk stukje uit de strip een foto. Doormiddel van technologie op de iPad, met clips, voeg je er dan audio, teksten en visuele effecten aan toe.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je nog meer voorbeelden hiervan? Kijk dan eens naar de boeken van iedereen is creatief van Apple. Deze zijn gratis, volledig in het Nederlands en ze bevatten prachtige voorbeelden waar je zo mee aan de slag kunt gaan.

Wil je weten hoe je de iPad met concrete materialen kunt combineren? Bekijk dan hier een super tof filmpje van de Rolf groep met inspirerende uitleg en voorbeelden!

Heb je nog geen iPad in de klas maar wil je hier meer over weten? Download dan de whitepapers.

De Rolf groep is Apple Education specialist

De Rolf groep is actief in het primair onderwijs en in de kinderopvang. Wij houden van leren, sterker nog: we zijn er vol van! Daarom helpen wij professionals in het onderwijs het allerbeste uit ieder kind te halen.

Sinds enige tijd zijn wij ook Apple Education specialist. Een certificering door Apple voor organisaties die gespecialiseerd zijn in de toepassing van Apple in het onderwijs. Eveline Kaleveld is onze Apple Professional Learning Specialist die dagelijks scholen helpt om technologie in te zetten rondom leren en lesgeven. 

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de iPad in het onderwijs? Neem dan contact op met Eveline Kaleveld via eveline.kaleveld@derolfgroep.nl. Of bel met de klantenservice: 088-4101020.

Creatief met de I-pad
Pin dit bericht voor later

Laat een reactie achter