Bee-Bot thema zomer

Vrolijke kaarten voor de
Bee-bot in thema zomer

Door Anouk: Voor de ‘codeerweek’ maakte ik voor jullie deze Bee-Bot matten in het thema zomer.
Meervoud inderdaad, want ik maakte er niet één, maar twee!
Met de Bee-Bot werken kinderen aan de beginselen van het programmeren en zijn zij bezig met ruimtelijk inzicht. Aan de hand van de opdrachtkaarten voeren de kinderen ‘codetaal’ in op de Bee-Bot om deze naar het juiste vakje te laten rijden. Hoe spannend om te zien of de Bee-Bot ook echt op de juiste plaats aankomt!?

Bee-bot mat 1

Visuele waarneming (afbeelding)

Print de kaarten, knip uit en stop deze in de Bee-Botmat. De kleine afbeeldingen print je ook (eventueel lamineren voor duurzaam gebruik). Het kind kiest een plaatje, zoekt dezelfde op de mat en stuurt de Bee-Bot hiernaartoe.

Woordenschat

Leerkracht of kind pakt een van de kaartjes en beschrijft deze zonder het echte woord te noemen. Een ander kind stuurt de Bee-Bot naar de afbeelding waarvan hij denkt dat deze beschreven wordt. Als de Bee-Bot is aangekomen, mag het kind het plaatje zien en kan hij controleren of hij de Bee-Bot de juiste commando’s heeft gegeven.

Bee-botmat 2

Visuele waarneming  (letters)

Print de kaarten met letters, knip uit en stop deze in de Bee-Botmat. Print ook de kaarten met afbeelding en woorden (eventueel lamineren voor duurzaam gebruik). Het kind kijkt goed naar het woord en stuurt de Bee-Bot op de juiste volgorde naar de letters van het woord.

Klank-teken koppelen

Bovenstaande opdracht kun je ook doen door de afbeelding-woord kaartjes dubbel te vouwen. Het woord is nu niet zichtbaar. Het kind luistert naar de klanken van het woord en stuurt de Bee-Bot letter voor letter naar het woord. Elke letter schrijft hij ook op. Bij de laatste letter wordt het kaartje omgedraaid: heb je de Bee-Bot langs de juiste letters laten rijden en het woord goed geschreven?

Bee-Bot zomer
Meer info en bestellen
Aieggy, HET vriendje van de Bee-Bot

Bee-Bot gebruiken zonder transparante mat

Mocht je nu geen keuze kunnen maken en maar één Bee-Bot mat hebben of misschien helemaal geen? Je kunt dit ook spelen zonder de plastic mat. Print de kaarten en lamineer deze. Plak aan elkaar vast met tape en klaar om te spelen!

Een eerdere download voor de Bee-Bot vind je hier. Wil je alle downloads handig bij elkaar op 1 pagina? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, en ontvang toegang tot de downloadpagina.

Laat een reactie achter