Weer naar school dobbel

Na een lange periode van online onderwijs, starten we maandag 8 februari met het onderwijs waar ons hart sneller van gaat kloppen: gewoon weer echt voor de klas. Voor de een spannend, voor de ander lang verwacht. Wat als een paal boven water staat, is dat je na zo’n lange periode van niet fysiek bij elkaar zijn vol in moet zetten op groepsvorming. Een klein onderdeel daarvan kan deze ‘Weer naar school dobbel’ zijn.

Groepvorming

Wanneer groepen elkaar langere periode niet gezien hebben, moet iedereen er weer aan wennen om met elkaar om te gaan. Iedereen zal van alles hebben meegemaakt de afgelopen maanden. Dit moet een plekje krijgen. In de kinderen zelf, en in de groep.

Groepsvorming kent 5 verschillende fases: forming, norming, storming, performing en adjourning. Bij het samenkomen na een lange periode, heb je te maken met de eerste 3 fases, die vrijwel tegelijk van start kunnen gaan. Het is hierbij van belang in te zetten op de groepsvorming (forming) en binnen samen vastgestelde kaders (norming) ruimte te geven aan eventuele onrust (storming). Het dobbelspel dat je hier kunt downloaden, geeft je antwoorden die belangrijk zijn binnen deze fases. Het laat de kinderen elkaar hernieuwd kennen, en helpt bij het vaststellen van regels.

Wil je meer leren over groepsvorming? Neem dan gerust een kijkje in onze online academy bij de online training Groepsvorming het jaar rond. Iedere dag van het schooljaar te starten. Wanneer je nu start, heb je tot einde van volgend schooljaar toegang tot de training en alles wat daarbij hoort.

Het dobbelspel

Het spel bestaat uit een uitleg pagina, en 5 verschillende spelborden. We geven je 3 verschillende werkvormen. Kies de vorm die bij jouw klas het beste past. Of wissel ze af. Je vindt de gratis download boven de afbeelding die je voor pinnen op Pinterest kunt gebruiken.

dobbel weer naar school
PIN voor later

Laat een reactie achter